Dupa ce te-ai asigurat ca este o cladire rezistenta, ca este imprejmuita de vecini cumsecade si ca se afla in apropierea unui magazin, scoli si asa mai departe, este timpul sa acorzi importanta aspectelor ce tin de amenajarea acesteia.
Iata ce modificari ii sunt necesare unei cladiri vechi!
Descotoroseste-te de mobilierul existent!
Pentru inceput, cu siguranta nu vei pastra mobila uzata din acea casa, fapt pentru care trebuie sa o arunci. Desi pare un pas destul de nesemnificativ si usor de parcurs, treburile se amplifica in momentul in care vei realiza ca nu ai ce face cu toata acea mobila, intrucat nu o poti lasa pur si simplu in curte. Va trebui sa apelezi la o echipa care sa-ti vina in ajutor cu un camion si care iti va debarasa intreaga casa de mibilierul invechit.
Reparati peretii!
Urmatorul pas consta in repararea crapaturilor din pereti. Este inevistabil ca o casa veche sa nu aiba astfel de defecte, intrucat timpul isi pune amprenta. De asemenea, alti inamici ce-si pot face simtita prezenta sunt petele de mucegai si igrasia. Cu ajutorul unor solutii eficiente de curatat si ulterior o renovare, aceste imperfectiuni vor disparea intru totul.
Schimbati pardoseala!
Fiind portiunea cea mai utilizata a unei case, se explica de ce pardoseala unei cladiri vechi este extrem de uzata. Pentru a o schimba trebuie mai intai indepartata cea veche si curata zona. Inlocuiti-o cu o pardoseala de buna calitate, precum un parchet triplu stratificat din stejar ca cele de pe Valprestparchet.ro, care sa reziste de-a lungul timpului. Masurati cu exactitate suprafata pentru a stii concret cati metri patrati va sunt necesari si apelati la persoane ce activeaza in domeniu pentru a-l monta.
Puneti la punct instalatiile electrice!
In ceea ce priveste instalatiile electrice, prizele si intrerupatoarele pot fi verificate cu usurinta. Este bine de stiut totusi daca a fost vreodata schimbata si cu cat timp in urma s-a petrecut aceasta interventie. Astfel veti stii cum sa abordati problema si daca este necesar sa o inlocuiti intru totul.
Instalatiile sanitare sunt, de asemenea, foarte importante!
Probabil va doriti ca elementele atat din baie, cat si din bucatarie sa fie schimbate. Asadar atunci cand va achizitionati mobilierul nou, luati in considerare locurile in care aveti incorporate tevile, intrucat cada, chiuveta si vasul de toaleta vor fi amplasate in locul in care au fost si cele vechi. Este important ca instalatiile sanitare sa fie in regula, asa ca apelati la un specialist care sa le verifice in intregime, care sa repare ce nu este in ordine si care sa va monteze obiectele sanitare.
Schimbati ferestrele si usile!
Pe langa aspectul neplacut al usurii, acestea au rolul de a sigila intreaga caldura din casa pe parcursul sezonului rece, astfel ca este important ca acestea sa fie in stare cat mai buna.
Reamenajati-va casa dupa bunul plac!
Dupa ce toate reparatiile au fost înfăptuite este cazul sa va amenajati locuinta. Statibiliti cate o paleta de culori pentru toate camerele, care sa va ghideze si in alegere pieselor de mobilier pentru fiecare incapere. Incercati sa tineti cont si de conformatia casei pentru ca totul sa fie in armonie.
Cumpararea unei case vechi are drept consecinta un lung sir de reparatii si o reamenajare amanuntita, ceea ce necesita bani, timp si multa rabdare.
Sursa foto – unsplash.com