Te-ai hotărât să începi o mică afacere în domeniul confecțiilor metalice? 4 tipuri de scule care nu trebuie să lipsească din atelierul oricărui meseriaș botoșănean

O afacere în domeniul prelucrării metalelor este una dintre cele mai la îndemână idei pe care un meseriaș iscusit le poate materializa, mai ales că statul român încurajează, prin programele sale de granturi, cum e „Start Up Nation”, astfel de proiecte de înființare și/sau dezvoltare de întreprinderi mici și mijlocii.

Poate nu știai, dar un atelier de confecții metalice poate produce o gamă extrem de variată de produse: rafturi, ambalaje, panouri, grilaje, dulapuri, stâlpi, containere, uși și ferestre, porți, garduri, balustrade, scări, grătare, copertine,  hale, dar și alte unelte metalice și accesorii pentru mașini. Pentru a realiza oricare dintre aceste produse din metal, ai nevoie de scule potrivite, care să te ajute să-ți duci proiectul la bun sfârșit, iar produsul finit să fie unul de calitate. O sculă bună te ajută să salvezi multe ore de lucru și să câștigi mai mulți bani.

Vezi mai jos cele mai importate 4 categorii de scule care trebuie să se regăsească neapărat în dotarea unui atelier de confecții metalice:

1. Scule pentru tăierea/debitarea metalului

Debitarea profilelor din metal sau a plăcilor de tablă este o activitate esențială în cadrul procesului de producție a unui produs din metal. Pentru a realiza acest lucru te poți folosi, evident, și de scule manuale – foarfeca și bomfaierul, însă eficiența lor este una scăzută dacă dorești să realizezi o piesă de calitate, într-un timp scurt! De asta s-au inventat sculele electrice, extrem de practice și de eficace, cum sunt fierăstraiele circulare și flexurile. Însă scula cel mai mare randament în această etapă de producție rămâne mașinăria specială pentru debitat metal, cum e fierăstrăul de debitat metal de pe Vigra.ro, care este un echipament puternic, fiabil, ideal în tăierea, la diverse lungimi și unghiuri, a pieselor din metal.

2. Scule pentru polizat/șlefuit

După tăierea profilului metalic, următoare etapă de producție este cea a finisării piesei, iar un polizor îți va fi de un real folos. Folosirea pilei clasice sau a altor produse abrazive manuale nu ar trebui luate în considerare dacă dorești o polizare rapidă și uniformă. Dintre polizoarele cele mai potrivite într-un atelier se numără cele unghiulare, extrem de versatile, care le poți folosi la curățarea și șlefuirea oricărei muchii sau suprafețe metalice.

3. Scule pentru găurit/înșurubat

O mare parte a confecțiilor metalice au nevoie de găuri pentru montarea de șuruburi sau bare, motiv pentru care mașinile electrice de înșurubat și găurit sunt o dotare necesară într-un atelier de asemenea tip. Dacă piesele pe care le realizezi sunt mai solide și necesită o prindere mai robustă, o mașină de înșurubat cu impact este extrem de utilă.

4. Aparatele de sudură

Nu în ultimul rând, un aparat de sudură clasic sau tip invertor este indispensabil pentru orice profesionist care realizează confecții metalice. Pe piață există multe modele, pentru toate buzunarele, astfel încât o investiție într-un aparat de asemenea tip nu ar trebuie să-ți afecteze prea mult bugetul alocat pentru un proiect în domeniul confecțiilor metalice.   

Prelucrarea metalelor poate începe ca o pasiune și, după o anumită perioadă de specializare, se poate transforma într-o mică afacere, capabilă să-ți ofere un venit substanțial și constant. Însă reușita unei astfel de idei depinde, pe lângă îndemânarea ta, de calitatea sculelor și mașinăriilor cu care alegi să lucrezi.

Sursa foto: Pexeles.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.