TOP 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci pana la 30 de ani! Tu pe care le-ai bifat deja de pe lista?

Multe persoane sunt speriate de acest prag aniversar, considerand ca este o “granita” dificil de trecut. Conform mentalitatii societatii moderne, se presupune ca, pana la 30 de ani, ar trebui sa ai o familie, copii sau macar o relatie serioasa, de cativa ani, o casa, o masina si un job stabil. Cu toate acestea, exista si alte aspecte, care sunt neglijate. Citeste, in acest articol, ce ar fi bine ca orice adult sa bifeze de pe lista maturitatii pana la aceasta varsta, pentru a avea, in mod constant, o viata echilibrata si benefica.

 5 aspecte pe care trebuie sa le bifezi pana pe la 30 de ani de pe lista “AdultHood”

  1. Sa te obisnuiesti cu viata de adult

Este sanatos ca, pana la 30 de ani, sa experimentezi cat de mult poti, sa stii ce iti place si ce nu. In acest fel, vei incepe, uneori fara sa iti dai seama, sa iti creezi un stil de viata, sa te concentrezi doar pe lucrurile, oamenii si obiceiurile care iti aduc ceva in plus, care iti plac si te ajuta. Cu toate acestea, exista aspecte de care nu prea te poti lipsi, mai ales daca stai in oras si vrei sa ai o viata activa din punct de vedere social. Asadar, achitarea darilor, procurarea hranei sau asigurarea unui venit constant trebuie sa fie integrate in activitatile pe care le faci lunar, chiar daca nu sunt atat de placute. Gaseste un echilibru si imbina utilul cu placutul ori de cate ori poti.

Nu vrei sa stai la coada? Achita-ti datoriile online!

Nu iti place sa faci cumparaturi? Imbina utilul cu placutul. Fa o plimbare pana la magazin sau da o tura cu bicicleta pana acolo si ia doar strictul necesar!

Iti place ceea ce faci la serviciu, dar te simti captiv in birou? Cauta un job cu un colectiv activ, plin de viata, care sa iti schimbe perspectiva pe care o ai fata de birou, ori cauta o meserie care nu presupune sa stai doar intr-un office box!

 2. Sa te preocupi de siguranta ta

In copilarie, dar si in adolescenta, tinderea spre teribilitati este accentuata, deoarece nivelul de adrenalina este mult mai mare ca la maturitate. Totodata, setea de a cunoaste, de a incerca mereu ceva nou, nu este aproape niciodata potolita. Pe masura ce anii trec, rationamentul incepe sa isi faca loc in viata si in mintea oricarei persoane. Este foarte important ca, dupa 25 de ani, sa pui mai mult accent pe planurile de viitor, astfel incat, pana in jur de 30 de ani, sa dobandesti un simt cat mai mare al responsabilitatii. Sa ai grija la cartierul in care stai, sa te preocupe achizitionarea unei locuinte bine construite sau incheierea unei polite de asigurare cu firma de asigurari Gothaer, pentru bunurile pe care le ai si lista poate continua.

 3. Sa investesti in propria persoana

Orice persoana adulta trebuie sa se aprecieze si sa realizeze, pana la aproximativ 30 de ani, cat este de important sa nu se neglijeze, indiferent de ce aspect este vorba. Chiar daca te gandesti la cel fizic, la sanatate, la dezvoltarea psihica ori la planul emotional, grija fata de sine este primordiala. Fara ea, echilibrul nu poate fi atins si mentinut, iar intreaga existenta va fi un chin, o munca asidua de pe o zi pe alta. Pana la varsta mai sus mentionata, este bine sa incepi sa faci acest lucru, sa inveti ca, fara ca tu sa fii bine, nu ii poti ajuta pe altii si nu poti reusi sa-ti atingi obiectivele. Asadar, investeste in tine, atat timp si atentie, cat si efortul de a te ingriji, de a merge la diverse cursuri, de energie, pentru a avea cat mai multe experiente, fie ele bune ori rele, pentru ca toate te vor ajuta sa evoluezi, sa te conturezi cat mai frumos.

 4. Sa pretuiesti cunoasterea

Pana la aceasta varsta, se presupune ca ai acumulat suficienta experienta, pentru a invata cat de importanta este informatia, cat de pretioasa este documentarea constanta. In situatia de fata, referirea nu se face la inteligenta, ori la datele pe care le stii despre un anumit domeniu, ci la cultura pe care o ai, legat de lucrurile ce te inconjoara. De la cum se bate un cui, cum se ingrijeste o rana relativ superficiala, pana la cum sa iti gatesti, cum se face un imprumut si cum sa gestionezi o situatie de criza, o urgenta. Mereu sunt informatii noi, pe care le poti acumula, lucruri pe care inca nu le stii, insa este foarte important sa realizezi ca este esential sa absorbi cunoasterea, ori de cate ori ai ocazia. Astfel, vei reusi sa evoluezi constant. 

5. Sa calatoresti

Vizitatul altor orase si tari este mentionat pe foarte multe liste. O astfel de activitate ar trebui sa fie facuta constant, indiferent de varsta pe care o ai. Cu toate acestea, pana la 30 de ani, este bine sa mergi in cat mai multe locuri, pentru a acumula experienta, pentru a vedea, intelege si “absorbi” cat mai multe culturi, mentalitati si sisteme sociale. Calatoria nu trebuie sa se rezume doar la a te plimba ca un turist clasic, ci poti incerca sa te cazezi la localnici, nu la resorturi, pentru a degusta din vastitatea culinara traditionala si pentru a comunica mai mult cu acestia. In acest fel, te vei forma diferit, deoarece capacitatea de intelegere va fi mai dezvoltata, propice procesarii noului si schimbarii.

In articolul de mai sus, sunt mentionate doar cateva aspecte, pe care este bine sa le ai bifate pana cand implinesti 30 de ani. Cu toate acestea, fiecare persoana are un trecut unic, acumuland experiente diverse, incomparabile. Asadar, chiar daca ai trecut de acest prag numeric, nu este tarziu sa incepi sa aplici aceste recomandari. Cel mai important este sa iti acorzi atentia cuvenita si sa ai grija de tine, nu doar in prezent, ci si in viitor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.