Trei cadouri care să le ușureze munca bunicilor

Deși urmașii lor locuiesc în mediul urban, mulți dintre românii care au astăzi peste 60 de ani trăiesc în mediul rural, de cele mai multe ori la casă. Stilul de viață impus de traiul la sat solicită mai mult efort fizic decât dacă acești oameni ar fi locuit la oraș.

Câteva treburi obișnuite sunt: cositul, îngrijirea animalelor, asigurarea nevoilor legumelor și pomilor din grădină și, un aspect tot mai dificil odată cu înaintarea în vârstă, procurarea unor obiecte necesare dar grele, precum buteliile de gaz. Acest articol conține soluții sub formă de produse ce pot fi oferite bunicilor drept cadou, pentru ușurarea unora dintre aceste sarcini care devin mai problematice cu trecerea anilor.

Cum să ușurezi treaba bunicilor cu ajutorul câtorva cadouri

Una din cele mai grele treburi la vârste mai înaintate este cositul. Mulți dintre bunici dețin grădini care trebuie cu necesitate cosite, astfel că această sarcină nu poate fi abandonată, iar angajarea altcuiva pentru această treabă poate fi scumpă și deseori valoarea muncii e una îndoielnică, neexistând niciun contract prin care să fie setat un standard minim al calității. Un cadou pe care îl poți face bunicului este o motocoasă pentru umăr, care îi va ușura munca prin reducerea efortului fizic (mișcările nu trebuie să fie la fel de ample), dar și prin durata redusă, dată de eficiența acestei motocoase.

În ceea ce privește îngrijirea legumelor și pomilor din grădină, problematic pentru vârstnici este să asigure umiditatea necesară plantelor în perioadele de secetă. În loc ca aceștia să trebuiască să ude fiecare strat în parte, activitate ce ar dura ore întregi și ar solicita posturi incomode pentru spate, îi poți ajuta cu un sistem de stropitori pentru grădină. Acest sistem poate fi controlat prin telecomandă sau presetat să pornească la ore fixe. Poziționate cu atenție, câteva stropitori pot oferi întregii grădini apa necesară unei recolte sănătoase, salvând astfel timp și efort bunicilor.

O altă problemă pe care o întâmpină vârstnicii care locuiesc la sat este procurarea buteliilor, existând situații în care acestea pot fi luate doar de la câțiva kilometri distanță. Acestea sunt necesare acolo unde nu există racordare la sistemul de gaz, situație care este de obicei regula în mediul rural din România. Chiar dacă bunicii încălzesc casa cu ajutorul unor sobe pe lemn sau calorifere electrice, rămâne problema gazului pentru cuptor și aragaz. Soluția pe care le-o poți dărui este un aragaz electric cu un cuptor încorporat, care să le încheie trebuința pentru butelii. De asemenea, aragazul electric este mult mai sigur decât cel pe gaz, iar teama copiilor și nepoților că bunicii vor uita butelia pornită este devine și ea istorie.

În concluzie, viața la sat solicită vârstnicilor mai multe eforturi pentru finalizarea treburilor zilnice decât la oraș. Aceste eforturi pot fi reduse de către copiii și nepoții lor prin câteva soluții oferite sub formă de cadou: o moto-coasă pentru umăr care să ușureze munca câmpului; un sistem de stropitori care să asigure umiditatea propice grădinii; un aragaz electric cu cuptor încorporat, care să încheie nevoia de butelie care sunt atât de greu de transportat.

Poză de pxhere pe Pxhere.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.