Visezi sa te muti la tara? Iata cateva dintre cele mai semnificative beneficii

Visezi sa te muti la tara, sa fii inconjurat de natura si de oameni calzi si prietenosi, insa inca nu ai facut nici un pas concret in aceasta directie? De la a-ti dori pana la a se si intampla nu e o cale atat de lunga, ci cel mai important este sa incepi sa actionezi.

Chiar si faptul ca citesti acest articol este inca un pas in directia dorita. Inchide, asadar, ochii pentru cateva secunde si imagineaza-ti cum ti-ar placea sa arate casa, atat pe exterior, cat si pe interior, cum sunt imprejurimile, cine e cu tine si, cel mai important, cum si ce simti la nivel de emotie si traire. 

Dupa acest exercitiu de imaginatie, treci la lucruri mai practice si afla care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale relocarii in mediul rural:

1. O senzatie de usurare

Probabil una dintre temerile tale legate de parasirea orasului este faptul ca nu vei mai avea la dispozitie toate facilitatile si tot confortul cu care te-ai obisnuit. Oricat de bine dotata si utilata ar fi casa de la tara, cu toate dependintele necesare bifate, vei investi mai mult timp si energie in a avea grija de gospodarie. 

Munca fizica, gatitul, curatenia, gradinaritul si alte activitati casnice au efecte miraculoase asupra sanatatii si a starii de bine. Asaltul haotic al gandurilor, stresul, cautarea placerilor imediate si a recompenselor exterioare specifice traiului urban nu fac decat sa intretina o iluzie. 

Viata la tara te apropie de natura, de radacini. Iti confera o senzatie de pace, de usurare si siguranta, caci, in sfarsit, simti pamantul sub talpi, poti admira in tihna un rasarit sau un apus de soare, simtind cum mirosul de fan cosit, de lemne arse sau de sol proaspat dezghetat te ancoreaza in aici si acum.

2. Costuri semnifcativ reduse

Incepand de la pretul proprietatii si al casei in sine, pana la cheltuielile uzuale, viata la tara implica costuri semnificativ mai reduse decat cele de la oras. Chiar daca vei depinde in continuare de el pentru a te aproviziona cu materiale de constructii, haine, alimente etc., vei avea o mult mai mare libertate de a-ti procura cele necesare direct de la sursa. Si daca vrei sa optezi pentru alternativa construirii unei locuinte dupa preferintele tale, poate vei incepe chiar cu cele mai inspirate modele de garduri confectionate din metal, beton sau PVC.

Asadar, fie ca alegi sa o construiesti de la 0, sa renovezi o casa batraneasca sau sa cumperi una gata uitilata si amenajata, o casa spatioasa de la tara este mai accesibila decat un apartament in oras. Desigur ca preturile variaza mult in functie de zona, de distanta fata de oras, de cat de dezvoltata este acea regiune etc., insa, ca principiu general, o astfel de locuinta este mai ieftina decat una din mediul urban.

3. Mancarea sanatoasa

Cu toate ca alimentatia sanatoasa e, mai presus de orice, o alegere si nu un factor derivat din contextul exterior, viata la tara iti pune la dispozitie mai multe surse de hrana naturala, neprocesata. Ce poate fi mai placut decat sa iti cultivi propria gradina de legume si sa stii exact ce ai in farfurie? De asemenea, ai acces la produse animale naturale si proaspete, fara adaugarea substantelor nocive, incepand de la oua proaspete, branza, carne, lapte si alte produse lactate. Si chiar daca nu iti propui sa cresti animale, cel mai probabil, vei gasi la vecini alimente de cea mai buna calitate. 

Iata, asadar, de ce visul tau de a te muta la tara este pe cat de accesibil, pe atat de plin de avantaje. Daca asta este ceea ce iti doresti, incepe sa faci primii pasi in aceasta directie. 

Sursa imagine – Shutterstock.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.