Vrei să dezvolți creativitatea copilului tău? Uite 5 metode la îndemâna oricui

Orice părinte dorește să îi insufle copilului său cele mai mari calități și să îl ajute să ajungă la forma lui cea mai bună. Pentru asta, creativitatea joacă un rol esențial și trebuie să fie apreciată și cultivată încă din primii ani.

Un om creativ știe să se descurce în orice situație și duce o viață interesantă, bogată în experiențe și trăiri intense. Ca părinte, trebuie să faci tot ceea ce ține de tine pentru a-l ajuta pe copilul tău să ajungă așa. Tu știi cum să faci acest lucru?

Iată 4 căi prin care să dezvolți creativitatea copilului tău!

1. Lectura

Lectura este principalele metode de dezvoltare, fiind o oportunitate de învățare de vocabular și de cultivare a imaginației. Poți să îi citești copilului tău povești încă din primul an de viață, fiind o modalitate de a-i ascuți simțurile. Cu timpul, când va învăța să citească, este recomandat să îl lași să aleagă ce cărți ar dori, fiind mai mare posibilitatea să îi placă această activitate dacă poate decide singur. Nu trebuie să fie considerată o obligație, o povară care să îl țină de la joacă, așa că nu exagera cu volumul pe care vrei să îl citească.

2. Lucrul manual

Un alt mod de dezvoltare a creativității este chiar lucrul manual. Oferă-i toate instrumentele necesare: plastilină, creioane, vopsea, pânză, hârtie colorată cartonată de pe biroticienii.ro și lasă-l să creeze. Adună astfel de produse pentru a face un stoc care să existe în casă special pentru această activitate. Puteți avea o zi anume din săptămână în care toată familia să participe la lucru manual, fiind astfel și o activitate de apropiere a familiei. Important este să fie o zonă de libertate a imaginației, unde poate folosi tot ce are la îndemână pentru a crea și a se juca.  

3. Sportul

Exercițiile fizice și mișcarea nu sunt benefice numai pentru sănătatea fizică, cât și psihică, fapt care ajută enorm la dezvoltarea capacităților cognitive și, implicit, a creativității. Copilul poate participa la un club de copii cu activități sportive sau doar se poate juca în curte sau în parc, important este să facă un minim de mișcare zilnic. După cum se zice, «mens sana in corpore sano» – minte sănătoasă într-un corp sănătos, copilul are nevoie de activitate fizică pentru a se putea concentra pe cea mentală, altfel nu va avea destulă energie pentru cea din urmă.

4. Socializarea

Socializarea cu alți copii este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Dacă se întâlnește un grup de copii, creativitatea tuturor va atinge cote maxime în timp ce se joacă și se distrează împreună. Faptul că împărtășesc idei și creează povești și personaje este extrem de util pentru ei.

Copilul are nevoie să își trăiască copilăria într-un mod cât mai frumos și liber, astfel încât să poată evolua pe toate planurile, profitând de inocența și abilitățile tinereții. Astfel, ca părinte, îndrumați-l spre activitățile menționate, ținând cont de dorințele și preferințele acestuia.

Sursa foto: pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.