Vrei să îți protejezi locuința? 3 sfaturi pentru o siguranță mai mare

Siguranța locuinței este un aspect foarte important pentru oricine, deoarece îți oferă liniște și protecție. Există multe modalități prin care poți îmbunătăți siguranța casei tale, de la soluții simple, cum ar fi o asigurare, încuietori de calitate și iluminat exterior, până la sisteme avansate, cum ar fi camere de supraveghere, alarme monitorizate și tehnologii smart.

Iată 3 sfaturi pentru siguranța casei tale

Securitatea

O primă măsură pe care o poți lua este să alegi să locuiești într-un cartier securizat, cu acces controlat, care să fie supravegheat video sau păzit de către personal autorizat. Acest lucru îți va asigura un nivel ridicat de siguranță și îți va reduce riscul de a fi victima unor infracțiuni. Poți să îți planifici designul gardului în așa fel încât să ofere o priveliște asupra intrării principale dinspre stradă și poți planta arbori sau arbuști pe marginea acestuia pentru a spori intimitatea proprietății tale. Astfel, vei descuraja potențialii intruși și vei facilita observarea oricăror activități suspecte. De asemenea poți să instalezi camere de supraveghere, alarme monitorizate și tehnologii smart. Acestea îți vor oferi un control complet asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul și în jurul casei tale, te vor alerta în caz de pericol și îți vor permite să intervii rapid. Toate acestea pot fi integrate într-un sistem inteligent de automatizare a locuinței, care îți va oferi confort, eficiență și siguranță.

Protecția

Protecția este o altă necesitate pentru liniștea ta și siguranța casei tale. Orice plănuiești să construiești, trebuie să și protejezi. Cea mai elementară protecție a unei case este în primul rând un paratrăsnet și un acoperiș bun, dar și o fundație stabilă. Astfel ești protejat de către elementele de la sol, cât și din aer. Acoperișul oferă o scurgere bună a apei dar și protecție împotriva vântului sau al grindinei și zăpezii, așadar asigură-te că materialul din care este conceput este rezistent și durabil. Fundația asigura rezistența casei la elementele de la sol, deci o fundație mai adâncă oferă o stabilitate mai bună și implicit o protecție sporită. Paratrăsnetul te protejează în cazul unei furtuni de descărcările electrice. Acestea pot fi foarte puternice și pot provoca incendii dacă nu sunt direcționate spre pământ în mod corespunzător. Poți intra pe tablourielectrice.ro și să verifici gama de accesorii pentru paratrăsnete pentru a elimina această grijă. Orice ai alege, aceste elemente sunt esențiale casei tale.

Asigurarea

Momentan exista mai multe planuri de asigurare pentru locuințe care te pot ajuta într-o situație neprevăzută. Asigurarea PAD care este obligatorie te acoperă împotriva dezastrelor naturale și anume: cutremure, inundații și alunecări de teren, provocate de fenomene naturale. Pe lângă aceasta, mai există și asigurarea facultativă, opțională, care poate oferi acoperire împotriva altor riscuri, cum sunt incendiile, trăsnetul, căderile unor aparate de zbor, inundații cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism sau alte circumstanțe. Este cea mai bună variantă pentru a nu rămâne descoperit în situația în care se întâmplă neprevăzutul. Totuși, cu cât alegi mai multe opțiuni, cu atât prețul diferă mai mult. Cel mai bine este să găsești raportul optim între preț și ce ai nevoie să fie acoperit pentru a nu plăti pentru ceva ce nu te poate afecta.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le poți lua pentru a-ți îmbunătăți siguranța casei. Folosind aceste idei poți să te simți mai sigur și mai liniștit, însă, nu uita că cel mai important element de siguranță al locuinței tale ești tu. Dacă tu nu ai grijă și nu îți pasă de ce se poate întâmpla, vei fi surprins probabil într-un mod neplăcut.

Sursa foto: pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.