Vrei să-ți deschizi un salon? Află ce trebuie să știi despre gestionarea personalului

Dacă și tu îți dorești să fii antreprenor și să îți gestionezi propria afacere, înseamnă că trebuie să cunoști și alte domenii, pe lângă cel de specialitate. De exemplu, pentru a avea o afacere cu servicii de cosmetică, mani-pedi etc. este important să te decizi cu privire la forma de organizare legală.

De asemenea, vei avea nevoie de un expert în resurse umane sau de cineva capabil să cunoască legislația în vigoare.

Descoperă în continuare cum poți să îți gestionezi mai bine echipa din cadrul salonului tău

Cu siguranță cunoști foarte bine domeniul tău de specialitate, dar atunci când vrei să facturezi servicii pentru acesta este important să cunoști și alte aspecte cu privire la documentele necesare pentru buna desfășurare a afacerii în parametri legali.

Pentru aceasta poți să discuți cu un expert contabil și un avocat pentru a fi la zi cu toate. De asemenea, vei avea nevoie de promovare, de un site sau de diferite conturi de social media și poate vei dori un sistem de programare și rezervare a clienților. 

Cu acest sistem vei putea, de asemnea, să trimiți email-uri sau sms-uri pentru a anunța clienții atunci când ai anumite oferte de servicii sau de produse, ca de exemplu oje semipermanente Macks Luxe Gel Polish de la savyprofessional.ro.

Cu aceste lucruri în minte despre partea externă a afacerii tale, va trebui să te gândești și la bucătăria internă. Practic, asta înseamnă să te gândești la personal și tot procesul de angajare și disponibilizare a acestor persoane. De asemenea, este important să îți stabilești niște procese interne pentru a putea crește productivitatea muncii și pentru a recompensa angajații care aduc cele mai multe venituri.

În calitate de propietar de afacere este important să fii conștient(ă) de modul în care poți forma o echipă puternică care să fie implicată în toate obiectivele și operațiunile salonului. ‍Importanța managementului angajaților este cu atât mai mare pentru o afacere tânără, de la zero, cu cât trebuie să creezi și apoi să dezvolți o cultură organizațională. De aceea, pentru o afacere la început de drum este important să găsești oamenii potriviți și să știi deja care sunt mecanismele de bonusare și, bineînțeles, cum să îi instruiești. 

Această sarcină nu este una ușoară. Cu toate acestea, dacă știi de la bun început că reprezintă o parte foarte importantă pentru a avea profit, vei putea stabili anumite criterii de eficientă.

Totodată, este important să fii deschis(ă) la schimbare și să accepți feedback-ul primit de la angajați. Atunci când mențineți liniile deschise de comunicare, oamenii te pot ajuta și susține foarte mult. 

De asemenea, comunicarea dintre membrii oricărei afaceri este importantă pentru că și angajații se așteaptă să fie informați cu privire la obiectivele, proiectele sau evenimentele pe care urmează să le servească.

Spre exemplu, este important să discuți cu toți angajații tăi care doresc să facă ore suplimentare sau care pot să vină din scurt la salon pentru o urgență și să le oferi anumite bonusuri. Totuși, nu trebuie să te aștepți la același nivel de implicare din partea tuturor. S-ar putea ca anumite persoane să nu aibe timpul disponibil, chiar dacă ar putea avea nevoie de banii respectivi. 

În concluzie, pentru o afacere la început de drum este important să îți stabilești conexiuni constructive de lucru pentru a îți gestionezi efectiv personalul. În felul acesta, afacerea va genera profit și echipa va dezvolta o legătură mult mai puternică.

Sursa Foto: Pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.