3000 de crescatori de animale PROTESTEAZA la GUVERN

Fermierii protesteaza pentru plata subventiilor promise, dupa ce negocierile cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de la inceputul saptamanii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta. Circlatia in zona Piata Victoriei se realizeaza cu dificultate.

Protestatarii sunt membri ai Sindicatului National al Crescatorilor de Bovine din Romania si Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine din Romania, afiliate la Federatia AGROSTAR, scrie b365.ro.

Protestul este autorizat de Primaria Capitalei pana la ora 14.00.

Crescatorii de animale sunt nemultumiti de intarzierea la plata subventiilor, diminuarea subventiei pe cap de animal, tergiversarea aprobarii Normelor metodologice la Legea pajistilor, astfel incat primariile sa poate incasa in continuare subventii, desi nu au animale, lipsa unei strategii nationale pentru producatorii mici si mijlocii de lapte, care vor fi scosi de pe piata odata cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformarii exploatatiilor in exploatatii cu personalitate juridica, pericolul dublei impozitari prin atestatul de producator si carnetul de producator, monopolul detinut de medicii veterinari de libera practica, acest fapt ingradind posibilitatea crescatorilor de animale de a-si alege medicul veterinar, precum si de birocratizarea excesiva.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.