50.000 euro de la UE pot fi accesati de TINERII care renunta la MUNCA in STRAINATATE si REVIN in TARA. CE pasi TREBUIE urmati

E vorba de bani nerambursabili de la UE. Daca ai pana in 40 de ani 
Si dorinta de a munci in tara, de a pune pe picioare o ferma, poti porni pe drumul demersurilor pentru a lua banii de la UE.

Uniunea Europeana a pregatit suma de 400 de milioane de euro pentru aceste ajutoare. Un solicitant poate obtine pana la 50.000 euro. 
 
Concret, despre ce este vorba ?
 
Persoanele care revin intara si vor sa-si faca o ferma de animale, o sera de legume sau sa cultive cereale, daca au varsta de pana in 40 de ani, studii agricole si multa dorinta sa lucreze pamantul sau sa creasca animale, pot spera la finantarea afacerii.
 
S-au depus deja peste 2.000 de dosare pentru solicitarea finantarii iar aproape jumatate dintre acestea au trecut de selectie. Iar 29 de fermieri si-au primit banii. 
 

Sunt cerute cel putin studii medii in domeniul agricol, iar solicitantul trebuie sa aiba domiciliul in localitatea unde infiinteaza  ferma (sau are pamantul) si sa vanda in primii ani produse proprii in valoare de 20% din suma luata intial.

 
Cei care vor fi eligibili pentru finantare, vor primi banii in doua transe, 75% la inceputul proiectului, iar restul de 25%, dupa trei ani, daca au respectat planul de afaceri acceptat.
 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.