Home Economie AFACERE cu finantare europeana 100% ! Cum poti obtine de la UE...

AFACERE cu finantare europeana 100% ! Cum poti obtine de la UE pana la 70.000 de euro, fonduri nerambursabile

Comisia Europeana ofera un sprijin nerambursabil de pana la 70.000 de euro. Cui se adreseaza aceasta finantare si cum poate fi obtinut sprijinul financiar? 

Finantarea este pentru persoanele din mediul rural, care vor sa-si deschida o afacere, dar nu oricare, ci cu activitati non-agricole. Deci, daca traiesti la tara si vrei sa-ti faci o firma care nu va desfasura activitati agricole, UE te sprijina. Proiectele pentru aceasta finantare se vor depune de la inceputul lunii aprilie.
 
E vorba de Submasura 6.2 – „Sprijin pentru infiintarea de activitati non-agricole in zone rurale“, din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020. Masura incurajeaza diversificarea economiei rurale si, de asemenea, este gandita ca un sprijin pentru reactivarea mestesugurilor traditionale din lumea satelor romanesti. 
 
BENEFICIARII ELIGIBILI ai acestei finantari nerambursabile sunt fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din mediul rural. Trebuie sa isi infiinteze pentru prima data o activitate non-agricola pentru a beneficia de finantarea nerambursabila. De asemnea, pot aplica si microintreprinderile si intreprinderile mici, infiintate in anul depunerii cererii de finantare sau care au o vechime de maximum 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii proiectului.
 
Finantarea nerambursabila este de 70.000 de euro pe proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism sau de 50.000 euro/ proiect in cazul altor activitati de servicii. Banii vor fi acordati in doua transe. Prima, de 70% din valoarea totala a sprijinului, se acorda in maxim 90 zile de la aprobarea primei cereri de plata. 
 
Domeniile pentru care se acorda finantare: 
activitati de productie (fabricarea produselor textile, imbracaminte, articole de marochinarie, articole de hartie si carton sau fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activitati de prelucrare a produselor lemnoase; fabricare constructii metalice, masini, utilaje si echipamente; fabricare produse electrice, electronice, productie de combustibil din biomasa) ;
activitati mestesugaresti (ex: activitati de artizanat, dar si traditionale non-agricole – olarit, brodat, prelucrarea manuala a fierului, lanii, lemnului, pielii etc.) ; 
activitati turistice (servicii de cazare, agrement si alimentatie publica) ; 
servicii (De exemplu: medicale, sanitar-veterinare; reparatii masini, unelte, obiecte casnice; 
consultanta, contabilitate, juridice, audit; 
servicii in tehnologia informatiei si servicii informatice;
servicii tehnice, administrative ; 
alte servicii destinate populatiei din spatiul rural.
 

2 COMMENTS

  1. Buna ziua,
    Am citit acest articol legat de finantarea europeana pentru mediu rural, avand ca scop activitati non-agricole. Care sunt conditiile pentru a putea intocmi un proiect eligibil. O familie care nu are nicio afacere in derulare si care nu dispune nici de bani, in ce conditii poate solicita sa-si inceapa o afacere cu bani europeni?
    Multumesc

Comments are closed.

Exit mobile version