ANAF: Formulare care trebuie depuse pana la sfarsitul lunii

Contribuabilii la bugetul de stat trebuie sa depuna in perioada urmatoare o serie de formulare la Fisc. Astfel reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice sustin ca pana pe data de 22 iulie trebuie depus Decontul special de taxa pe valoarea adaugata  pentru trimestrul precedent, Formularul 301, de catre persoanele impozabile nestabilite in Comunitate care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile. Asta conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.

Cateva zile mai tarziu, pe 25 iulie, este termenul limita de depunere a Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Formular 100),  privind calcularea, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice pentru luna precedenta, de catre   contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit.  Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

Formularul 100 mai priveste si calcularea si virarea impozitului pentru  trimestrul II 2013 de catre platitorii de venituri pentru venitul obtinut de o persoana fizica, rezidenta sau nerezidenta, dintr-o asociere fara personalitate juridica cu o microintreprindere.

Acelasi formular se depune si pentru obligatiile privind calcularea si virarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor pentru  trimestrul II 2013, de catre microintreprinderi, dar si pentru obligatiile privind efectuarea platilor anticipate, in contul impozitului pe profit anual de catre societatile comerciale bancare, persoane juridice romane, si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine.

Data de 25 iulie mai este si data limita pentru depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat pentru calcularea si virarea impozitului pe profit pe trim. II 2013 datorat  de catre persoanele juridice romane, altele decat cele prevazute mai sus, dar si pentru calcularea si virarea impozitului pe profit pe trimestrul II 2013 de catre persoanele juridice straine care realizeaza venituri din/sau in legatura cu proprietati imobiliare situate in Romania sau din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana.

„Pana pe 25 iulie mai trebuie depusa Declaratia privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor aferente trimestrului II 2013, Formular 104, de catre persoanele juridice constituite intre persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere fara personalitate juridica  precum si intre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica, dar si Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formular 112,  pentru luna iunie sau trimestrul II 2013, dupa caz”, precizeaza reprezentantii Fiscului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.