ANUNT IMPORTANT pentru producatorii de lapte!

APIA Botosani vine in ajutorul asociatiilor profesionale ale producatorilor de lapte din judet.

Asociatiile profesionale ale producatorilor de lapte din judetul Botosani mai pot pana pe 15 aprilie sa depuna cererea initiala pentru a accesa schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui.

Potrivit prevederilor legale, beneficiarii sunt producatorii agricoli, crescatori de animale care detin pana la 5 vaci de lapte inregistrate in Registrul national al exploatatiilor si sunt organizati in acest scop intr-o forma asociativa constituita in cadrul unitatii administrativ-teritoriale organizate la nivel de comuna.

O alta cerinta este ca asocierea in numele careia se depune cererea are nominalizata o persoana responsabila cu asigurarea bunei functionari a colectarii laptelui si efectuarii analizelor privind calitatea laptelui.

Pentru obtinerea avizului prealabil in vederea achizitionarii tancurilor de racire a laptelui, formele asociative depun cereri initiale la primariile de UAT pe a caror raza sunt inregistrate sediile sociale ale acestora.

Formele asociative care nu au depus cereri initiale in perioada 20 noiembrie – 30 decembrie 2013, o mai pot face si in perioada 10 februarie- 15 aprilie 2014.

Dupa obtinerea avizului favorabil, formele asociative depun la primariile de UAT pana la data de 15 mai 2014, urmatoarele documente:

– document care atesta inscrierea vacilor de lapte ale membrilor formei asociative in Registrul national al exploatatiilor;

– documente emise de primarie din care reiese punerea la dispozitie de catre aceasta a suprafetei aferente instalarii tancului/tancurilor de racire a laptelui, precum si a utilitatilor specifice necesare functionarii acestuia/acestora;

– factura fiscala de achizitie a tancului/tancurilor de racire a laptelui;

– document al formei asociative referitor la identificarea codului bancar al acesteia.

Mai departe, primariile de comuna verifica documentele depuse si intocmesc un Registru special de evidenta a beneficiarilor, care se transmite la Centrul Judetean APIA Botosani pana pe 31 mai 2014. Acesta verifica datele si intocmesc Lista solicitantilor eligibili, aproba sumele aferente reprezentand sprijinul financiar pentru fiecare solicitant in parte si intocmesc situatia centralizatoare pe care o transmite la APIA central.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 euro pentru fiecare forma asociativa care a solicitat acest ajutor si cuprinde costurile aferente achizitionarii, instalarii tancului/tancurilor de racire a laptelui cu o capacitate de maximum 1.000 litri/unitate administrativ-teritoriala organizata la nivel de comuna, instruirii necesare pentru utilizarea acestuia/acestora, precum si asigurarii service-ului pentru o perioada de 12 luni de la instalare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.