Persoanele juridice nerezidente care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent si care au obligatia de a plati impozit pe profit in Romania vor depune formularul 101.
Persoanele juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent si care, potrivit prevederilor Codului fiscal, au obligatia de a plati impozit pe profit in Romania, vor depune formularul 101 „Declaraþie privind impozitul pe profit” pentru veniturile realizate in anul 2016, pana la data de 25 martie 2017, la Administratia fiscala pentru contribuabili nerezidenti, din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.
Precizam ca, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 581/2017 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3775/2015 pentru aprobarea unor competente speciale ale organului fiscal central, publicat in Monitorul Oficial nr. 105/07.02.2017, a fost acordata Administratiei fiscale pentru contribuabili nerezidenti din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti, competenta de administrare a obligatiilor fiscale datorate de urmatoarele categorii de contribuabili:
a) persoane juridice nerezidente, care nu au pe teritoriul Romaniei un sediu permanent si care obtin, potrivit art. 38 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venituri din:
– transferul proprietatilor imobiliare situate in Romania, inclusiv din inchirierea sau cedarea folosintei proprietatii sau a oricaror drepturi legate de aceasta proprietate imobiliara,
– vanzarea-cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana,
– exploatarea resurselor naturale situate in Romania, inclusiv vanzarea-cesionarea oricarui drept aferent acestor resurse naturale,
b) persoane juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European care obtin din Romania venituri din dobanzi si care opteaza pentru regularizarea impozitului platit potrivit art. 225 din Codul fiscal;
c) persoane juridice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri si care realizeaza venituri din Romania din activitati artistice sau sportive, si care opteaza pentru regularizarea impozitului platit potrivit art. 227 din Codul fiscal.
Informatii suplimentare pot fi obtinute:
– apeland Biroul central de asistenta telefonica a contribuabililor la numarul de telefon 031.403.91.60;
– de la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul organelor fiscale.
comunicat AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA