Botosani: Cererile crescatorilor de animale pentru subventii se pot depune si online

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Botosani anunta ca in perioada 9 aprilie – 18 mai 2012, crescatorii de ovine/caprine din judetul Botosani pot solicita Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnic.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, solicitantul trebuie sa se prezinte la centrul local/judetean APIA Botosani, cu urmatoarele documente: 1. copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/codul unic de inregistrare/certificatul de inregistrare; 2. dovada inscrierii in evidenta APIA cu cod unic de identificare, atribuit de catre APIA in Registrul Unic de Identificare, daca este cazul; 3. dovada contului bancar (extras de cont).
Prima pe cap de animal se acorda pentru femelele ovine si/sau femelele caprine care indeplinesc urmatoarele conditii: 1. efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au implinit varsta de  minimum un an pana la data de 31 martie 2012; 2. efectivul de femele ovine/caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) la data solicitarii primei; 3. efectivul de femele ovine/caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de20 august 2012; 4. cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine, legal constituite, in baza hotararii judecatoresti, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita prima.
Este important de mentionat ca si in anul 2012, daca, in urma verificarilor se constata diferente intre numarul animalelor solicitate la plata si numarul animalelor determinate (eligibile), se aplica reduceri sau excluderi de la plata. Totodata, crescatorii de ovine/caprine care solicita prima pe cap de animal in anul 2012, trebuie sa stie ca animalele nascute incepand cu data de 1 ianuarie 2012 trebuie sa fie identificate cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie electronica, ambele continand acelasi numar de identificare. In cazul animalelor nascute inainte de 31 decembrie 2009, animalele pot fi identificate cu doua crotalii auriculare simple, ambele continand acelasi numar de identificare.
Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentantul legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine, legal constituite.
Cererile pretiparite pot fi solicitate de la centrul local/judetean APIA Botosani, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine, legal constituite.
Cererile pot fi completate online individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru beneficiarii care solicita prima pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine. Dupa tiparire, cererea vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine, legal constituite, se pot depune la centrul local/judetean al APIA Botosani.
„Anuntam pe toti crescatorii de ovine/caprine din judetul Botosani ca pot solicita de la asociatiile comunale sau zonale ale crescatorilor de animale, vizarea cererilor de solicitare a primei pe cap de animal. Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizeaza cererile solicitantilor, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: 1. sa fie functionale, conform bilantului contabil anual depus pentru anul anterior solicitarii primei; 2. sa aiba cel putin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar. Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine, legal constituite, depun la la Centrul judetean APIA Botosani, in copie si original, in vederea verificarii conformitatii, urmatoarele documente: 1. certificatul de inregistrare fiscala; 2. hotararea judecatoreasca de constituire a asociatiei; 3. statutul asociatiei si completarile la statut, dupa caz; 4. bilantul contabil anual pentru anul anterior solicitarii primei, depus si inregistrat la Administratia Financiara; 5. documentul care atesta relatia de munca dintre asociatie si specialist. Pentru solicitarea cererilor pretiparite, asociatiile crescatorilor de ovine/caprine, depun lista solicitantilor si acordul scris al acestora, conform procedurii elaborate de APIA”, a declarat Gheorghe Manole, directorul executiv APIA Botosani.
Reprezentantii APIA Botosani au tinut sa anunte crescatorii de ovine/caprine ca si in acest se va face un control la fata locului in perioada 21 mai – 20 august 2012, conform procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.