Cati bani ia un inspector de la FISC care inchide firmele din Romania

Cand un inspector de la Antifrauda Fiscala intra intr-o firma, acesta impune respect si trezeste frica in angajati. Va prezentam ce venituri lunare au acesti oameni care au putere de decizie asupra destinului firmelor romanesti.

Salariile angajatilor la Directia Generala de Antifrauda Fiscala (DGAF), din cadrul ANAF, variaza dupa functie si experienta. Insa, in cazul persoane care detin functii de conducere, inclusiv in teritoriu, lefurile sunt cu mult peste venitul salarial al sefului Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, scrie Money.ro.

Presedintele ANAF are un venit salarial de 4.697 lei, putin peste 1.000 de euro, conform celor mai recente date publicate de ANAF la sfarsitul lunii martie, cu lista veniturilor salariale din luna iulie 2014.

Romeo Florin Nicolae, vicepreşedintele ANAF coordonator al Direcţiei Generale Antifrauda Fiscala, are un venit similar cu cel al celorlalti doi vicepresedinti ai Fiscului, de 3.965 lei.

Insa, inspectorul general antifrauda, Petre Dragoş Voinescu, fostul procuror care sta in fruntea tuturor operatiunilor de control, are o leafa de 8.791 lei, aproape dubla fata de seful ANAF, conform cifrelor oficiale.

DGAF are trei inspectori generali adjuncti care sunt platiti cu 8.518 lei pe luna, 7.146 lei si, respectiv, 6.996 lei.

Un inspector superior cl. I are un salariu cuprins intre 1.180 si 4.052 lei pe luna. Insa, in majoritatea cazurilor, salariul pentru aceasta functie este cuprins intre 2.910 lei si 3.956 lei.

Un inspector asistent cl. I are salariul de 2.200-2.300 lei, in timp ce un inspector debutant primeste aproximativ 1.700 lei pe luna.

Salariul unui inspector sef antifrauda depaseste echivalentul a 1.000 de euro pe luna. In teritoriu, in afara de inspectorii debutanti, care au venituri lunare de circa 1.700 lei, ceilalti inspectori primesc venituri cifrate intre 2.200 lei si 3.900 lei pe luna.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.