După finalizarea lucrărilor, se va turna covor asfaltic pe drumul Darabani – Păltiniș, dar și pe tronsonul național de piatră dintre Manoleasa și Rădăuți Prut.
Programul de reabilitare și întreținere a drumurilor naționale din județ, stabilit de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP), prin Secția Drumuri Naționale (SDN), este în plină desfășurare.
Joi, 10 august a.c., prefectul Dan Șlincu, însoțit de șeful SDN, Viorel Zacrețchi, a ajuns la Săveni pentru a inspecta lucrările de asfaltare a tronsonului de aproximativ 18 kilometri, până la Manoleasa, la intersecția cu drumul național Manoleasa – Rădăuți Prut. Au fost prezenți senatorul Lucian Trufin dar și primarul orașului Săveni, Relu Târzioru.
Lucrările, începute de o zi, care constau în amenajarea unui covor asfaltic, au acoperit deja patru kilometri, deocamdată doar pe un singur fir.
„Am programat ca aceste lucrări să se finalizeze până pe data de 10 septembrie, cu tot cu execuția marcajelor rutiere”, a precizat Viorel Zacrețchi, șeful SDN, adăugând că bugetul alocat pentru acest tronson a fost de patru milioane de lei.
Următorul drum care va avea covor asfaltic este Darabani – Păltiniș, pe o porțiune de 10 kilometri, lucrările urmând să înceapă imediat ce vor fi finalizate cele de pe Săveni – Manoleasa.
Covor asfaltic va fi amenajat și pe tronsonul național de piatră dintre Manoleasa și Rădăuți Prut, după ce membrii Comisiei Tehnice DRDP au stabilit cea mai viabilă variantă în urma recepției efectuate în urmă cu aproximativ două săptămâni. Asta după ce pe trei porțiuni de drum au fost amenajate trei lucrări experimentale, covorul asfaltic dovedindu-se a fi cea mai bună soluție. Urmează astfel scoaterea la licitație a lucrărilor, adică proiectare și execuție iar în cazul în care nu vor fi contestații, drumarii speră ca până la sfârșitul anului, acest drum de aproximativ 35 de kilometri să fie în totalitate reabilitat.
La finele acestei luni se va încheia și contractul de furnizare a mixturii asfaltice pentru execuția lucrărilor de plombare a unor drumuri în vederea pregătirii acestora pentru sezonul rece, în special pe tronsoanele Dorohoi – Vârfu Câmpului, Hudești – Mlenăuți și Santa Mare – Ștefănești.
Până în prezent, pe drumurile naționale din județ au fost executați, la capitolul „întreținere”, 35.000 metri pătrați de plombări, 10.000 metri liniari de colmatări și 1.500 metri pătrați de burdușiri dar au fost amenajate și două covoare asfaltice, pe drumul Botoșani – Săveni (27 de kilometri) și Dorohoi – Darabani (17 kilometri).