Cu cat a scazut EURO

Acordul incheiat intre membrii Eurogrupului si Atena, care a indepartat, pentru moment, spectrul Grexitului a mentinut aversiunea fata de risc la cote scazute, permitand monedelor de la marginea zonei euro sa se aprecieze.

Cursul euro a scazut de la 4,4464 la la 4,4351 lei, mai jos cu cinci bani fata de inceputul saptamanii trecute si care reprezinta minimul ultimei luni.
 
Piata valutara s-a deschis la 4,4450 lei, iar dupa o crestere la 4,4520 lei, euro a intrat pe o panta descendenta, minimul atins fiind de 4,43 lei. Tranzactiile de la ora 14:00 se realizau la 4,4330 – 4,4360 lei.
 
Dolarul american a revenit peste pragul de 4 lei, cursul crescand de la 3,9830 la 4,0064 lei, intr-o sedinta in care cotatiile, dupa o scadere la 3,971 lei, imediat dupa anuntul acordului privind Grecia, au urcat pana la 4,017 lei.
 
Media monedei elvetiene, care fluctua pe pietele internationale intre 1,045 si 1,051  franci/euro, a scazut de la 4,2476 la 4,2304 lei, mai jos cu peste opt bani fata de  martea trecuta.
 
Entuziasmul produs de acceptarea de catre creditorii europeni ai Greciei a unui nou acord fnanciar care permite Atenei sa se salveze de la faliment si iesirea din zona euro, care fusese solicitata de Germania, la finalul saptamanii trecute, s-ar putea raci rapid in conditiile el trebuie aprobat de Parlamentul elen. Aceasta ar putea  diviza partidul de guvernamant Syriza si partenerul sau de dreapta din coalitie, ceea ce ar conduce la organizarea de noi alegeri anticipate.
 
Monedele din regiune se apreciau, la randul lor, fata de euro. Cea poloneza se intarea la 4,148 – 4,184 zloti iar cea maghiara la 309,7 – 312,8 forinti.
 

Perechea euro/dolar s-a intarit in cursul diminetii pana la 1,1197 dolari, cel mai ridicat nivel incepand cu 30 iunie, fata de un minim de  1,1055 dolari inrgistrat pe pietele asiatice.

 
Aprecierea dolarului s-a datorat faptului ca investitorii se asteapta din partea Rezervei Federale americane la o decizie de majorare a dobanzilor, odata trecut pericolul iesirii Greciei din zona euro si stabilizarea pietelor financiare
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.