Cum să îți protejezi finanțele personale de riscurile unei afaceri

Unul dintre conceptele de neînțeles în legătură cu finanțele, în special pentru cei care dețin afaceri mici, este cum să îți protejezi averea personală. Mulți dintre cei care dețin afaceri se bucură de protecția bunurilor de mare preț. Protecția bunurilor se referă la protejarea averii personale de amenințarea datoriilor de afaceri, care pot fi un adevărat pericol pentru tine și afacerea ta. Pentru a-ți asigura averea personală, sunt diferite modalități de a face asta, însă nu un împrumut rapid.

Alege-ți entitatea potrivită pentru afacerea ta. Atunci când ești singurul proprietar, poate fi opțiunea cea mai simplă pe care o alegi, însă nu este cea mai bună opțiune când te referi la protejarea averii personale de datoriile de afaceri. Ca singurul proprietar al bunurilor tale precum casa, investițiile și proprietatea personală, trebuie să știi ca acestea sunt expuse unui potențial proces.

Păstrează finanțele personale și ale afacerii tale separat. Trebuie să menții o evidență separată a afacerii tale, să folosești numele companiei în toate documentele și să folosești titlul proprietății în numele companiei dacă este necesar. Una dintre cele mai ușoare căi pentru creditorii afacerii tale este să îți atace bunurile personale dacă acționezi neglijent sau fraudulent.

Fii atent dacă o așa numită companie de protecție a bunurilor îți sugerează să eviți asigurarea, ascunzând averea și situația ta financiară. Asigurarea este o parte importantă a afacerii tale și trebuie să i se acorde un buget încă de la început. Asigurarea îți protejează afacerea dacă apare un incident neașteptat. Ai grijă să ai polița de asigurare corectă. Există diferite tipuri de asigurări în funcție de tipul de afacere pe care îl deții.

Este, de asemenea, important să îți protejezi finanțele personale de creditorii afacerii tale. Nu trebuie să îți deschizi un cont offshore pentru a-ți proteja finanțele de creditori. Să sperăm că afacerea ta nu va fi niciodată ținta unui proces sau la mila creditorilor care spun că le datorezi bani. Dar acest lucru se poate întâmpla și atunci trebuie să fii protejat. Cea mai ușoară cale de a-ți proteja finanțele personale este să îți transformi compania într-o entitate legală separată. Această entitate trebuie să aibă un cont bancar propriu și o documentație pentru ceea ce intră și iese, care arată că nu este nimic folosit în scop personal.

Atunci când pui bazele companiei tale, acordă o atenție specială situațiilor în care legea poate să nu ia în considerare entitatea afacerii tale și astfel poate să expună bunurile tale personale. Acest caz implică frauda sau folosirea bunurilor afacerii în scopuri personale, precum plata facturilor personale din contul destinat afacerii tale. Totuși, atunci când încerci să îți revitalizezi afacere, se poate întâmpla ca afacerea ta să nu aibă credit deloc. Sunt momente când afacerii tale nu i se acordă niciun împrumut, nici chiar un credit de nevoi personale, dacă nu vii cu o garanție personală. Atunci trebuie să girezi cu bunurile personale sau afacerea ta nu va obține ceea ce are nevoie pentru a se extinde.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.