Dolarul la un nou minim al ultimelor sase luni

Perechea euro/leu a continuat sa se tranzactioneze intr-un culoar de circa jumatate de ban, insa dolarul a atins un nou minim al ultimelor aproape sase luni.

Media monedei americane a scazut de la 3,9248 la 3,9246 lei, in timp ce cotatiile din piata valutara fluctuau intre 3,909 si 3,928 lei.
Cursul euro a crescut de la 4,4664 la 4,4648 lei, in timp ce tranzactiile s-au realizat intre 4,4660 si 4,4690 lei. 
 
Cotatiile de la ora 14:00 erau de 4,4650 – 4,4680 lei.
 
Analistii pun stabilitatea euro pe seama faptului ca piata asteapta votul din Camera Deputatilor asupra Legii „Darii in plata” cat si a faptului pe plan international nu au fost publicate date economice importante, care sa influenteze cotatiile.
 
Pe de alta parte, INS  a anuntat ieri ca rata anuala a inflatiei de luna trecuta a scazut la -3%, fata de martie 2015, atingand un nou minim istoric. In februarie inflatia a fost de -2,7%, fata de luna similara din 2015.
 
Reamintim ca BNR anticipeaza cresterea inflatiei in ultima parte a acestui an si in 2017, ceea ce ar putea determina majorarea dobanzii sale de politica monetara.
 
Media monedei elvetiene, care se tranzactiona pe pietele internationale la 1,087 – 1,09 franci/euro, a scazut de la 4,1046 la 4,1027 lei.
 
Perechea euro/dolar se tranzactiona intre 1,1375 si 1,1427 dolari, valori apropiate de cele de la sfarsitul saptamanii trecute, in ciuda ultimelor declaratii ale oficialilor BCE.
 
Acestia au declarat ca institutia cu sediul la Frankfurt este pregatita sa lanseze un nou pachet de stimulare a economiei din zona euro, prin care sa provoace cresterea inflatiei.
 
„Banca Centrala nu se va preda inflatiei excesiv de scazute. Anul acesta va reprezenta o provocare la fel de mare ca ultimii patru ani pentru BCE, in conditiile in care nesiguranta despre economia mondiala atarna greu asupra inflatiei”, a declarat Mario Draghi. 
 
In mod normal, astfel de afirmatii ar fi produs deprecierea imediata a euro, insa investitorii sunt mult mai preocupati de politica monetara foarte prudenta a Rezervei Federale americane.
 
Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14:00
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.