Este ULTIMA ZI de achitare a peste 20 de TAXE si IMPOZITE

Pe langa declaratiile care trebuie depuse la Fisc pana in 25 iunie, contribuabilii mai au de efectuat si cateva plati de taxe si impozite tot pana la aceeasi data. In functie de vectorul fiscal, numarul taxelor de achitat la stat variaza pentru fiecare contribuabil.

In total, peste 20 de plati catre stat au termen joi, 25 iunie 2015, scrie avocatnet,ro.
 
Potrivit calendarului fiscal, stabilit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru acest an, pana in 25 iunie contribuabilii trebuie sa depuna la ghiseu sau sa transmita online, in functie de caz:
 
– Notificarea pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, Formular 097. Se depune de catre persoanele impozabile care depasesc plafonul de 2.250.000 lei, de persoanele impozabile care renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare, conform OPANAF 3884/2013.
 
– Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic. Se depune lunar de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.1 si trimestrial de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.2. De asemenea, se depune la alte termene de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.4.
 
– Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formularul 112. Aceasta se depune pentru luna precedenta, de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, precum si de institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului. Pentru trimestrul precedent, declaratia trebuie depusa de catre contribuabilii prevazuti la art. 58 alin. (2) din Codul fiscal.
 
– Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna precedenta, Formularul 224. Se depune de persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania.
 
– Decontul de taxa pe valoarea adaugata, Formularul 300, format electronic. Se depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual de persoanele impozabile inregistrate ca platitori de TVA conform art. 153 Codul fiscal.
 
– Decontul special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta, Formularul 301, format electronic. Se depune de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. 
 
– Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, Formularul 307. Se depune de persoanele impozabile prevazute la art. 134 alin. (5), art. 128 alin. (7), art. 152 alin. (7), art. 153 alin. (9) lit. a) – e) si g) din Codul fiscal.
 
– Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul fiscal, Formularul 311. Se depune de persoanele impozabile al caror cod de TVA a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA, livrari si/sau achizitii/prestari de bunuri/servicii care sunt obligate la plata TVA. 
 
– Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta, Formularul 390 VIES. Se depune de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal.
 
– Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trimestrul etc.; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 156^1 din Codul fiscal), Formularul 394. Se depune de catre:
 
– persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din CF obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (1) si alin. (7) din CF, pentru operatiuni impozabile in Romania, conform art. 126 alin. (1);
– persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din CF, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile.
Atentie! Declaratia 394 nu se depune pe zero.
 

Ce taxe si impozite se platesc pana pe 25 iunie?

 
De asemenea, pana pe 25 iunie trebuie achitate urmatoarele taxe si impozite:
 
Accize; TVA;
– Impozit pe titeiul si gazele naturale din productia interna,
– Impozit pe veniturile nerezidentilor,
– Impozit pe salarii (OP separat pentru Sediu Social si fiecare sediu secundar, daca este cazul),
– Impozit pe veniturile din activitati independente, cu regim de retinere la sursa,
– Impozit pe veniturile din dividende platite in luna precedenta,
– Impozit pe veniturile din dobanzi,
– Impozit pe alte venituri din investitii,
– Impozit pe veniturile din pensii,
– Impozit pe veniturile din premii si din jocuri de noroc,
– Impozit pe veniturile din alte surse,
– Impozitul retinut la sursa in luna precedenta – se plateste de catre contribuabilii care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din contracte/conventii civile si de agent, din expertiza contabila, tehnica, juridiciara si extrajudiciara, de catre contribuabilii persoane fizice care care obtin venituri dintr-o asociere cu o persoana juridica care nu genereaza o persoana juridica, de catre cei care realizeaza venituri din premii si jocuri de noroc, precum si de catre nerezidentii;
– Impozitul pe venit – plata anticipata, trimestrul II – se plateste de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole conform art. 71 din Codul fiscal;
– Impozitul pe reprezentanta – transa I – se plateste de catre persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania;
– Taxa anuala pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator – se plateste de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine;
– Contributia de asigurari sociale de sanatate, trimestrul II – se plateste de catre contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. a)—e), h) si i) din Codul fiscal;
– Varsaminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neincadrate;
– Contributia de asigurari sociale (pensii),
– Contributia la asigurarile sociale de sanatate;
– Contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
– Contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj,
– Contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.