Home Economie FISCUL modifica Declaratia unica. Ce va aparea in plus la formularul 112

FISCUL modifica Declaratia unica. Ce va aparea in plus la formularul 112

Se pregatesc modificari la declaratia unica, formularul 112. Ministerul de Finante (MFP) a lansat in dezbatere publica un proiect de ordin ce vizeaza aprobarea unui nou model al declaratiei unice – formular 112 – actualizarea fiind necesara avand in vedere intrarea in vigoare, la 1 ianuarie 2016, a noului Cod fiscal.

Printre modificari se afla, pe langa actualizarea trimiterilor la Codul fiscal, si eliminarea unor elemente din cadrul nomenclatoarelor din formular, precum si adaugarea unor casete noi la inceputul declaratiei 112.
 
Modelul, conţinutul, modalitatea de depunere si de gestionare a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se reglementeaza prin ordin comun al ministrului finantelor publice, ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si ministrului sanatatii, se arata in noul Cod fiscal.
 
Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate cuprinde atat informatii privind obligatiile fiscale ale contribuabililor, cat si informatii necesare stabilirii, de catre casele de asigurari sociale, a stagiilor de cotizare si a drepturilor cuvenite asiguratilor, scrie avocatnet.ro.
 
Proiectul de ordin al ANAF, recent lansat in dezbatere publica, precizeaza ca noul model al formularului 112 se va aplica incepand cu obligatiile declarative aferente lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial. 
 

Exit mobile version