„Devenim simbiotici cu «ajutorul» instrumentelor informatice, crescand intr-un sistem de interconectare in care ajungem sa nu mai invatam informatii noi pentru ca le gasim foarte usor pe motoarele de cautare”, au declarat profesorii de la Universitatea Columbia.
S-a ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu realizat de profesorii de psihologie de la Universitatea Columbia, cea din Wisconsin-Madison si Universitatea Harvard.
In esenta, oamenii de stiinta spun ca aceasta cautare permanenta de informatii pe internet reprezinta de fapt distrugerea memoriei noastre interne.
„Cand oamenii stiu ca au acces la informatie tot timpul, nu se mai obosesc sa o retina”, spun cercetatorii. Cu alte cuvinte, in loc sa retinem, de exemplu, numele tuturor presedintilor unei tari anume, acum nu ne amintim decat locul in care gasim aceste informatii (memorie externa).
„Sa-ti doresti sa ajungi cat mai putin dependent de gadgeturi, totul ar putea fi numai nostalgie in acest moment”, concluzioneaza studiul. Si tot oamenii de stiinta spun ca probabil sa te bazezi pe memoria externa nu e un lucru asa de rau, mai putin in momentul in care iPhone-ul tau ramane fara baterie.