GUVERNUL CAUTA SPIONI pentru raportari la ANAF. Vezi cine “va pari“ ce tranzactii faci

Guvernantii incearca sa aduca la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) orice informatie despre tranzactiile pe care le fac romanii, fie ca este vorba de vanzarea unei case, deschiderea ori inchiderea unui cont in banca, sau orice alta tranzactie facuta de romani.

Bancile, cazninourile, avocatii si agentii imobiliari vor avea obligatia sa faca raportari la ANAF in privinta oricarei tranzactii facute de clientii lor, daca aceasta depaseste suma de 5.000 de euro. 
 
Acestia vor fi obligati sa anunte zilnic la ANAF ce tranzactii fac clientii lor, peste suma de 5.000 de euro, obligatie care este precizata in proiectul noului Cod de Procedura Fiscala, aprobat in sedinta de miercuri.
 
Potrivit proiectului noului Cod de Procedura Fiscala, institutiile de credit vor fi obligate sa comunice zilnic organului fiscal central:
 
– lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica care deschid ori inchid conturi, cu datele de identificare ale persoanelor care detin dreptul de semnatura pentru conturile deschise la acestea;
 
– lista persoanelor care inchiriaza casete de valori, precum si operatiunile in lei sau in valuta a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro, indiferent daca tranzactia este efectuata prin una sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele. Prin „operatiuni ce par a avea o legatura intre ele” se intelege operatiunile aferente unei singure tranzactii, care decurge dintr-un singur contract sau intelegere de orice natura intre aceleasi parti, a caror valoare este fragmentata in transe mai mici de 5.000 euro ori echivalentul in lei, atunci cand acestea sunt efectuate in cursul aceleiasi zile bancare.
 
– transferurile externe in si din conturi pentru sume a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro.
 
Motivatia introducerii acestor noi prevederi privind obligatiile fiscale este aceea ca se incearca eficientizarea activitatii de executare silita si se urmareste, in primul rand, combaterea evaziunii fiscale.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.