Home Economie Guvernul lanseaza STRATEGIA ECONOMICA a Proiectului de tara

Guvernul lanseaza STRATEGIA ECONOMICA a Proiectului de tara

Astazi, marti, 5 iulie, intra in dezbatere publica strategia de dezvoltare economica a Romaniei, propusa romanilor de actualul guvern de tehnocrati.

Dacian Ciolos spune ca documentul face parte din proiectul de tara anuntat luni de presedintele Klaus Iohannis, dupa consultarile de la Cotroceni la care au participat premierul, guvernatorul BNR si liderii politici.
 
Dacian Ciolos, premierul Romaniei, a anuntat ca proiectul de tara va avea si o componenta economica:
 
„Strategia, sau viziunea de dezvoltare economica pe termen mediu si lung, va fi parte componenta a acestui proiect de tara. Altfel spus, proiectul acesta de tara, de domnul presedinte, si care va implica si partidele politice si alte institutii cu rol in acest proces de gandire, va avea o abordare generala legata de ce isi propune Romania pentru anii urmatori. Ceea ce va defini Romania, ce vrea Romania sa dezvolte si cum vrea sa fie perceputa in Uniunea Europeana. Si acest proiect de tara va avea si o componenta economica. Ceea ce noi am propus este ca discutia pe aceasta componenta economica sa porneasca de la acest document pe care noi il vom prezenta maine si si il vom supune dezbaterii publice. Ceea ce domnul presedinte a lansat acum, ideea aceasta a proiectului de tara se leaga foarte bine de ceea ce noi, fara sa stim cum o sa evolueze lucrurile, am anticipat la inceputul mandatului. Deci, practic, Guvernul va pune la dispozitie ceea ce am lucrat pana acum, iar partidele politice, cu societatea civila, cu mediul economic vor avea o baza de plecare a acestei discutii.”
 

Exit mobile version