Ieșirea din STAREA DE URGENȚĂ a dus la recuperarea parțială a pierderilor din timpul pandemiei

Redeschiderea de la jumătatea lunii mai a adus o recuperare în comerț și servicii. Service-urile auto și frizeriile, încasări la jumătate față de normal în comparație cu aceeași perioadă din anul trecut.

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare au avut venituri în creștere cu peste 330% în luna mai, când s-au redeschis odată cu relaxarea restricțiilor, recuperând astfel din prăbușirea de 80% din luna aprilie.

Sălile de jocuri de noroc, foarte puternic afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de luna mai 2019. Față de luna aprilie a acestui an, cifra a scăzut cu 4%. În aprilie față de martie, cifra scăzuse, însă, cu 95%.

Sălile de jocuri de noroc, printre cele mai afectate de restricțiile impuse odată cu pandemia, au avut în luna mai o cifră de afaceri cu 97% mai mică față de aceeași lună a anului trecut. Față de luna aprilie, totuși, au avut o cifră de afaceri cu 4% mai mică. Aceasta, în condițiile în care în aprilie înregistra un declin de 95% față de martie.

Cifra de afaceri a agențiilor turistice a crescut cu 29% față de aprilie, dar sunt tot cu 87% mai mici față de luna mai 2019. Situație similară și la restaurante, care au avut afaceri în creștere cu 40%.

Comerțul cu autovehicule a crescut cu peste 36% în mai, față de luna aprilie, ajutat de sectorul de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56%). Cu toate acestea, nivelul este cu 34% sub nivelul de anul trecut.

Mai 2020 comparativ cu aprilie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 36,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+56,2%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+36,6%) și la comerţul cu autovehicule (+30,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 26,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 42,2%, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+331,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,0%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,3%). Cifra de afaceri din activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative a scăzut cu 4,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Mai 2020 comparativ cu mai 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a înregistrat o scădere cu 34,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-46,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-22,0%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,2%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 92,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a înregistrat o scădere cu32,1% faţă de luna mai 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1%mai mică comparativ cu luna mai 2019, ca urmare a scăderilorînregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

Perioada 1.I-31.V.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 19,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-26,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,1%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 60,2%.

În perioada 1.I-31.V.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 17,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.V.2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019, influențată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-43,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-26,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-20,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2020,a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,4% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.V.2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.