Actiunea DNA care vizeaza asa numita MAFIE a PADURILOR, a ajuns la o serie de lideri ai PSD. Este vorba de un dosar in care exista suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a peste 43.000 de hectare de teren forestier. Miercuri dimineata au avut loc descinderi la mai multe institutii si firme, in acest caz.
Miercuri dimineata au fost audiati in acest dosar si social-democratii Ioan Adam si Ilie Sarbu, in timp ce Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la DNA Brasov.
Seara, DNA a dat informatia oficiala, printr-un comunicat, ca Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, deputatul PSD Ioan Adam si Virel Hrebenciuc sunt urmariti penal intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de paduri.
Directia Nationala Anticoruptie a informat astfel ca procurorii Serviciului Teritorial Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Viorel Hrebenciuc, Ilie Sarbu si Ioan Adam, precum si fata de directorul RNP Romsilva, Adam Craciunescu.
In comunicat se arata ca senatorul PSD Ilie Sarbu este acuzat de „folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat” .
La randul sau, deputatul PSD Ioan Adam este urmarit penal „pentru infractiunile de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta”.
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este si el acuzat de „constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.
Lui Adam Craciunescu i s-a dispus urmarire penala „pentru infractiunile de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat”, fiind si sub masura controlului judiciar.
Tot in comunicatul DNA se mai arata ca in acest caz s-a creat un prejudiciu RNP ROMSILVA de aproape 304 milioane de euro, reprezentand contravaloarea a 43.227 ha teren forestier din judetul Bacau.