Important pentru FERMIERI! PRECIZARI privind termenul de depunere a cererilor unice de plata

Pentru 2016 situatia venita miercuri dimineata de la APIA centrala arata ca judetul Botosani se plaseaza pe un loc fruntas la inregistrarea cererilor din partea fermierilor. La finalul zilei de 31 mai erau inregistrate peste 34.500 de cereri din partea fermierilor.

„Pe campania 2016 avem situatia venita azi de la APIA centrala centrala. Pana la data de ieri avem inregistrate 34.538 de cereri, iar ca suprafata 230.392,77 hectare eligibile. Ne plasam undeva pe locurile 2-3 dupa Bistrita si Suceava”, a declarat directorul APIA Botosani, Liviu Zaharia.
 
Miercuri a aparut si modificarea la ordinul privind inregistrarea cererilor unice de plata. Potrivit acestei modificari aduse ordinului respectiv, cererile unice de plata vor putea fi depuse si dupa data de limita de 10 iunie la centrele apia. 
 
„Cererile unice de plata se depun si dupa data de 10 iunie in termen de 25 de zile calendaristice cu o reducere de 1 la suta pe zi pentru fiecare zi lucratoare, a sumelor la care fermierii ar fi avut dreptul de plata daca cererile unice ar fi fost depuse pana la data de 10 iunie”, a mai precizat Zaharia.
 
De la o campanie la alta, numarul total de fermieri care depun cereri pentru plata scade in judet. Asta in conditiile in care suprafata de teren pentru care se solicita plata ramane constanta. Este un lucru bun spun reprezentantii APIA. Inseamna ca s-a comasat terenul, se lucreaza pe suprafete mai mari, de la an la an scade fragmentarea terenurilor agricole. 
 
„Din 2007 numarul de fermieri a scazut constant cu 3-4 la suta in fiecare campanie, suprafata ramanand constanta, ceea ce este un lucru bun pentru ca s-a comasat terenul. Noi estimam anul acesta sa depuna cereri circa 36.000 fermieri, care sa acopere suprafata de 267.000 de hectare, care a fost in anii anteriori. Ca suprafata mai avem 47.000 de hectare de acoperit. Speram pana pe 10 iunie sa se intample asta pentru ca daca ar fi supusa la penalizare de 1 la suta pe zi suprafata de 47.000 de hectare nu ar fi bine pentru judetul Botosani”, spune Liviu Zaharia.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.