InfoCons: 52% din produsele de tip margarina contin minim 5 E-uri!

Perioada postului ne indeamna sa consumam diverse produse de post pe care le gasim in comert.

InfoCons – singura revista de teste comparative din Romania – a studiat pentru tine etichetele produselor de tip margarina care se gasesc pe piata romaneasca.
Margarina reprezinta un amestec de grasimi asemanatoare cu cele din alimentele prajite mult timp, greu de transformat de catre organism in energie. Consumul in mod repetitiv de margarina duce la aparitia unor efecte negative asupra organismului, ca de exemplu: E 100 – curcumina – colorant sintetic, poate duce la scaderea glicemiei; E160b – colorant sintetic obtinut  din organisme modificate genetic; E202 – sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburari de digestive grave; E476 – emulgator sintetic – are un efect toxic moderat si poate provoca alergii.
InfoCons a realizat acest Studiu Comparativ pe etichete pentru a informa consumatorul asupra produselor pe care acesta le consuma in viata de zi cu zi. Astfel, din 25 de produse de tip margarina, 52% contin minim 5 E-uri. Nu exista produs studiat fara E-uri! Mai mult, 4% din produse contin maximul de 8 E-uri iar 16% contin minimul de 3 E-uri.
Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16 noiembrie 2011 – 9 decembrie 2011.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.