Lucrări de carte funciară gratuite pentru proprietarii din județul Botoșani

Farmaciile Dr. Max – Parasinus Penta pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, incluzând febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri în gât, precum și a simptomelor asociate inflamației sinusurilor (nas înfundat, durere la nivelul sinusurilor).

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) dintre cele 78 eligibile din județul Botoșani.

Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Botoșani în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 11.498.732 de lei, iar lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etapă de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani.

„Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care semnează contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani este necesar să încheie contracte cu prestatorii de servicii, în termen de 60 de zile de la încheierea contractului de finanțare. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, potrivit unui comunicat emis de OCPI.

În prezent, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, la nivelul județului Botoșani, au fost finalizate lucrări de cadastrare a proprietăților în 172 sectoare cadastrale, pentru care au fost emise 26.678 cărți funciare, cu suprafața totală de 21.216,88 ha, a mai adăugat sursa citată.

Totodată la nivel de întreg unitate administrativ teritorială, sunt în desfășurare lucrări de cadastru sistematic, cu finanțare prin Programul Operațional Regional, în comunele Mihai Eminescu și Vlădeni.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Potrivit OCPI, programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.