Home Economie MFP prin ANAF scade birocrația pentru comercianții de produse energetice

MFP prin ANAF scade birocrația pentru comercianții de produse energetice

Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătățită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil.

Astfel, dispare obligația firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deține spații de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar și formalitățile aferente recepționării și livrării produselor energetice din aceste spații.

Cu toate acestea, dacă  activitatea necesită utilizarea spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanți, dotarea cu sistem de supraveghere video).

Această inițiativă are la bază următoarele deziderate:

1.Implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient și adaptat cerințelor legitime ale mediului economic.

2. Asigurarea premiselor pentru funcționarea eficientă a pieței produselor energetice.

3. Limitarea impactului asupra mediului concurențial și asigurarea proporționalității intervenției instituțiilor de control în economie. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață.

Proiectul de ordin poate fi consultat pe site-ul ANAF la rubrica Transparenta decizională.

Exit mobile version