OAMENI de AFACERI la intalnirea cu MINISTRUL BUGETULUI (GALERIE FOTO)

Ministrul Delegat pentru Buget, Darius Bogdan Valcov s-a intalnit, sambata la amiaza, cu zeci de oameni de afaceri din municipiul Botosani, dar si din alte localitati ale judetului.

In sala de conferinte a Pensiunii Casa Lux, unde a avut loc intalnirea oamenilor de afaceri cu ministrul, s-au aflat insa si parlamentari ai partidului de guvernamant, prefectul Costica Macaleti, presedintele Organizatiei judetene a PSD Andrei Dolineaschi, primarul Ovidiu Portariuc, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, Doru Romeo Floares, dar si multi sefi de institutii.

Ministrul Bogdan Valcov le-a prezentat oamenilor de afaceri si autoritatilor locale doua scheme de ajutor de stat, lansate recent de Guvern. Faptul ca aceste facilitati sunt promise oamenilor de afaceri tocmai in campanie electorala, faptul ca ministru a venit la Botosani pentru o discutie cu oamenii de afaceri, nu este decat o coincidenta, incearca sa lase de inteles ministrul.

„Pai daca de doar doua luni am fost numit… era greu sa vin in alta perioada. Eu sunt ministru din 28 august, deci practic de cand a inceput campania”, a raspuns ministrul Bogdan Valcov la intrebarea unui reporter legata de interesul brusc pe care il arata in campanie ministrii unor zone in care, de regula, nu calca decat din patru in patru ani.

In ce priveste schemele de ajutor prezentate, prima se adreseaza in special IMM-urilor, si are ca scop “acordarea de ajutoare de stat sub forma de granturi pentru dezvoltarea regionala, prin realizarea de investitii care determina crearea de noi locuri de munca“.

Aceasta schema prevede ca, dupa crearea a cel putin zece locuri de munca, din care minim trei pentru persoane defavorizate, de la bugetul Ministerului Finantelor Publice sa se acorde societatilor sume nerambursabile, platibile trimestrial. Conditia care starneste insa retinerea oamenilor de afaceri este aceea ca locurile de munca nou create trebuie sa fie mentinute cel putin cinci ani in cazul marilor societati, si cel putin trei ani in cazul IMM-urilor, dupa incetarea ajutorului.

Cheltuieli eligibile sunt considerate costurile salariale, reprezentand salariul brut, in limita salariului mediu brut pe economie, si contributiile obligatorii ale angajatorulu,i aferente.

A doua schema de ajutor se adreseaza in special investitiilor cu impact major in economie. In acest caz, valoarea totala a investitiei initiale trebuie sa fie de minim 10 milioane de euro. Costurile eligibile sunt : realizarea de constructii noi, achizitionarea de active corporale si necorporale, etc.

Adresandu-se oamenilor de afaceri care au raspuns invitatiei de a veni la prezentare, ministrul i-a asigurat ca stie “foarte bine problemele cu care se confrunta atat autoritatile publice, cat si mediul de afaceri“ si ca vor gasi in el un sprijin pentru a-si recapata “increderea in institutii si optimismul de a investi pentru dezvoltarea judetului“.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.