Pana cand se depun CERERILE de AJUTOARE de MINIMIS pentru ACHIZITIONAREA de ANIMALE de reproductie

Cererile de ajutoare de minimis pentru achizitionarea de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride, din specia porcine, pot fi depuse la Directia Agricola pana pe 5 dcembrie.

Mai sunt cateva zile in care beneficiarii schemei de ajutor pot depune documentatia.

Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani informeaza fermierii interesati de astfel de achizitii ca ar trebuie sa cunoasca urmatoarele detalii:

In Monitorul Oficial nr. 932/21.11.2016 s-a publicat H.G. nr. 852/2016 privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine”, act normativ care urmareste ameliorarea valorii genetice a septelului de animale din Romania.

Beneficiarii schemei sunt:

a) crescatori de porcine, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) crescatori de taurine/bubaline, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu personalitate juridica constituite conform legii.

Valoarea sprijinului financiar este de:

a) maximum 3000 lei/cap vierus din rasa pura si/sau hibrid;
b) maximum 1100 lei/cap scrofita din rasa pura;
c) maximum 600 lei/cap scrofita hibrida.

*) Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.

Criteriile de eligibilitate pentru achizitionarea de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine sunt:

a) sa detina exploatatii de porcine inregistrate/autorizate sanitar-veterinar, identificate si inregistrate in RNE, pana la data depunerii cererii;
b) se obliga prin angajament scris sa mentina in exploatatie animalele de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine achizitionate, pe o perioada de minimum 3 ani, incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat;
c) sa detina registrul individual al exploatatiei, completat si actualizat in conformitate cu prevederile art. 1 pct. 16 din Norma sanitara veterinara pentru implementarea procesului de identificare si inregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor si bovinelor, aprobata prin Ordinul presedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 40/2010, cu modificarile si completarile ulterioare;
d) in cazul achizitionarii de vierusi, sa detina un efectiv minim de 10 capete scroafe de reproductie din rasele Bazna si/sau Mangalita sau de 50 capete scroafe de reproductie din rase pure sau hibride.

*) animal de reproductie de rasa pura din specia porcine – vierus/scrofita ai carui/carei parinti si bunici sunt inscrisi/inregistrati intr-un registru genealogic al aceleiasi rase si care el/ea insusi/insasi este fie inscris/a, fie inregistrat/a sau indeplineste cerintele pentru a fi inscris/a in registrul genealogic, cu varsta de maximum 6 luni si o greutate corporala de minimum 80 kg la data achizitiei acestora, cu exceptia raselor Bazna si Mangalita, pentru care varsta este de maximum 1 an si greutatea corporala de minimum 80 kg la data achizitiei acestora
*) animal de reproductie hibrid din specia porcine – vierus/scrofita rezultat/a din incrucisarea de animale de rasa pura si/sau hibride si care este inscris/a in registrul zootehnic, cu o greutate corporala de minimum 80 kg la data achizitiei acestora.

Producatorii agricoli pot afla detalii privind documentele necesare accesarii schemei, precum si toate informatiile referitoare la procedura de derulare a acesteia de la Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani.

Beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate pot depune cererile pana la data de 5 decembrie 2016 la sediul Directiei pentru Agricultura Judeteana Botosani, informeaza conducerea acestei institutii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.