Home Economie Prima de activare pentru somerii care isi gasesc un loc de munca

Prima de activare pentru somerii care isi gasesc un loc de munca

Incepand cu decembrie 2016, somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca beneficiaza de o prima de activare in valoare de 500 de lei neimpozabila.

Conditiile de acordare a acestei prime de activare sunt: somer neindemnizat; se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca; au dreptul la primei de activare si in situatia in care, in perioada de 3 luni de la angajare, le inceteaza raportul de munca sau de serviciu la primul angajator si se incadreaza, in termen de 30 de zile, la un alt angajator, in aceleasi conditii; nu au mai beneficiat de prima de activare in ultimele 12 luni.

Prima de activare nu se cumuleaza cu prima de incadrare si cu prima de instalare, prevazute la art. 73^1 alin. (1), respectiv la art. 75.

Prima de activare se poate cumula cu prima de incadrare prevazuta la art. 74.

Nu beneficiaza: persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimele 12 luni; cele care se incadreaza in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 3 luni, iar ulterior incadrarii in munca se schimba durata incadrarii in munca pe perioada determinata mai mare de 3 luni sau nedeterminata; beneficiaza de prima de incadrare prevazuta la art. 73^1 alin. (1) din lege si/sau de prima de instalare prevazuta la art. 75 din lege.

Exit mobile version