PROGRAMUL „RABLA”: O noua amanare

Aproximativ 200 de vauchere ar trebui sa primeasca judetul pentru Programul „Rabla” din acest an.

Asa au calculat reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului, tinand cont de numarul de rable inventariate in judet. Mai exact, in judetul Botosani sunt 42.550 de masini mai vechi de 10 ani, potrivit statisticii vehiculelor. Asta in timp ce la nivel national sunt peste 3,2 milioane de rable.

Tinand cont de ponderea rablelor din judet, raportat la numarul total de automobile mai vechi de 10 ani din tara, numarul vaucherelor ar putea depasi cu putin 200. Asta in timp ce, la editia anterioara a programului Rabla, Botosaniul a beneficiat de 300 de vauchere, 200 in prima etapa si 100 in cea de a doua. Numarul de vauchere ar fi trebuit sa se afiseze inca de saptamana trecuta pe siteul Administratiei Nationale a Fondului de Mediu, dar acest lucru nu s-a intamplat, demararea colectarii masinilor prin programul Rabla fiind in intarziere.

„Probabil s-a intarziat cu evaluarea colectorilor. Acestia au trebuit sa depuna documentatia la Administratia Fondului de Mediu pentru a fi validati. Nu stiu deocamdata cate firme au solicitat validarea pentru acest program. Anul trecut in judet au fost trei firme din 11 autorizate”, a declarat Eugen Mateciuc, directorul APM Botosani.

Reprezentantii APM spun ca, de la o zi la alta, este posibila afisarea pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu a distributiei pe judete a numarului de vauchere pentru programul Rabla.

Programul Rabla se va derula in acest an intr-o singura etapa.

Valoarea unui vaucher a crescut de la 3.800 de lei, cat era anul trecut, la 6.500 de lei. Tichetele sunt transmisibile, s-a lasat zona aceasta, pentru ca nu toti cei care detin aceasta rabla au si puterea de cumparare, de a pune diferenta si a cumpara o masina noua.

Sunt solicitari numeroase de tichete, deja remat-istii sunt intrebati zilnic cand primesc aceste vauchere.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.