În acest sens, oamenii sunt încurajați să consume produsele românești pentru că așa fermierii din țara noastră pot rezista pe piața produselor din carne.
Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie, a scris joi, pe Facebook, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.
„Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfășurat în data de 4 august 2021, la Șelimbăr, județul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită. Concurenții au gătit exclusiv cu produse din țara noastră, folosind condimente, legume și carne de vită din producția autohtonă. Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educația culinară cu promovarea produselor românești”, a subliniat ministrul Adrian Oros.
Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitația Asociației Culturale Euro Est Alternativ, la prima ediție a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care a stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită.
„Evaluarea calității preparatelor pregătite la diferite ustensile de gătit, folosind diferite tehnici realizate de membrii asociațiilor Euro-toques România și Asociația Culturală Euro Est Alternativ România a fost o altă provocare lansată participanților! Evenimentul s-a desfășurat pe două direcții esențiale: competiția pentru titlul Romanian Beef Master și măsurarea profesionalismului bucătarilor prezenți în folosirea diferitelor tehnici și ustensile de gătit, specifice altor culturi: tandoor, India, țestul din fontă Texas, SUA, smoker, SUA, sous-vide, consomme etc. Împreună cu doamna Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, am făcut parte, alături de alți membri marcanți din administrația publică și din industria alimentară, din juriul care a decis echipa câștigătoare din cele șase participante. Jurații au evaluat prestația concurenților și au stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români care a câștigat competiția dedicată exclusiv cărnii de vită produsă în România. Pentru a decide câștigătorul, jurații au urmărit: modul interpretării rețetei propuse de echipă, care poate aparține repertoriului clasic sau poate fi o creație de moment, asocierea cărnii de vită cu legume, leguminoase, verdețuri, fructe, condimente, mirodenii, plante aromatice, corectitudinea gătirii cărnii de vită, sosul, coloristica folosită în vederea evidențierii „reginei farfuriei””, a precizat Adrian Oros.
Competiția a fost câștigată de echipa formată din Adrian Șipoteanu, Ioan David și Gigi Fedeleș, a menționat Oros.