Home Economie Scapam toti de cozile de la ghisee… La ANAF se elimina hartia!

Scapam toti de cozile de la ghisee… La ANAF se elimina hartia!

Din 2017, declaratiile fiscale nu vor mai fi depuse la Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), decat in format electronic. O campanie de informare in randul contribuabilor va incepe din aceasta toamna. Asadar, se termina cu declaratiile pe hartie. 

Anuntul a fost facut de catre presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros.
 
„Vom incepe in aceasta toamna o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronica a declaratiilor. De la 1 ianuarie 2017, ii vom anunta ca nu mai primim declaratii pe hartie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii n.r.), vom distribui la ghisee fluturasi in care le vom arata ce optiuni exista”, a explicat Dragos Doros, potrivit profit.ro.
 
In acest moment, 85% dintre contribuabili isi depun declaratiile online.
 
„Exista o retinere a unor contribuabili fata de sistemul online pe care o observam si in cazul unor declaratii care, desi se pot transmite electronic, sunt, in continuare, depuse in format de hartie … In primul rand, scapam toti de cozile de la ghisee si, in al doilea rand, descarcam personalul de munca de prelucrare, pentru ca informatiile furnizate in declaratii trebuie introduse in sistem de functionari ANAF”, spune seful Fiscului.
 
„Ne asteptam sa apara un disconfort la o anumita categorie care refuza sa accepte schimbarea, dar trebuie sa facem aceasta reforma, pentru ca este mult mai facil pentru toata lumea”, a precizat Dragos Doros.
 
Declaratiile fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. Costul obtinerii unui astfel de certificat este de cateva zeci de euro si poate fi utilizat pentru mai multe entitati, persoane fizice sau juridice. ANAF mai pune la dispozitia persoanelor fizice aplicatia Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru depunerea declaratiilor.
 

Exit mobile version