TOP cele mai bune locuri de munca

Multi dintre tinerii romani nu se mai limiteaza la studierea pietei de munca din Romania. Vor sa stie care sunt cele mai cautate locuri de munca pe piata international.

Si cand se refera la joburile la mare cautare, nu au in vedere doar aspectul financiar, deloc de neglijat, dar sunt interesati si de conditiile de munca, de cerintele fizice, stres si perspective de angajare.

Un cunoscut site specializat in resurse umane, a efectuat un top al celor mai bune profesii, luand in calcul tocmai aspectele mentionate.

Siteul CareerCast.com a realizat clasamentul celor mai cautate profesii pe piata munccii, dupa date furnizate de Biroul de Statistica a Muncii.

Astfel, jobul cel mai cautat in 2013, pe piata internationala a muncii, este cel de… actuar, acesta fiind specialistul care, pe baza unor statistici, teorii matematice si principii de economie, asigura un management eficient al riscurilor in domeniul financiar.

 

Iata clasamentul celor mai bune joburi:

1. Actuar

2. Inginer Biomedical

3. Inginer Software

4. Audiologist

5. Consultant financiar

6. Igienist dentar

7. Terapeut ocupațional

8. Optometrist

9. Terapeut fizic

10. Computer Systems Analyst

Pe de alta parte, si revista Forbes a realizat un astfel de top, al celor mai cautate ocupatii, din care se vede clar ca dezvoltatorii de software conduc detasat.

Lefurile medii ale acestora sunt mult peste medie, iar cand vine vorba de ales locuri de munca nu au o lista scurta.

Nici in Romania locurile de munca in domeniul IT nu au avut de suferit din cauza crizei.

Conform estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza (CPN), salariul mediu din Romania poate ajunge la 532 de euro pana in anul 2014, iar programatorii pot ajunge la salarii de doua ori mai mare.

Foarte cautate ar fi si alte ocupatii, cum este cea de contabil sau de auditor, precum si de specialist in marketing.

Iata topul:

1. Dezvoltatori software

2. Contabili si auditori

3. Cercetatori si specialisti in marketing

4. Analisti pentru sisteme informatice

5. Manageri de resurse umane

6. Administratori de retele si administratori de sisteme informationale

7. Reprezentanti vanzari

8. Analisti pentru securitatea sistemelor informationale, ingineri web si designeri ai sistemelor informationale
9. Ingineri mecanici

10. Ingineri industriali

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu cine a facut aceasta analiza dar va pot informa ca profesia de Tehnician Optometrist nu are nici-un pic de cautare .Sfatuiti persoanele interesate sa nu opteze pentru aceasta meserie.Practic nu te angajeaza nimeni si asta in timp ce particularii si-au angajat deja persoane necalificate in firmele lor pe post de tehnician optometrist fara ca acestia sa aiba scoli de specialitate absolvite..Oficiul de ocupare a fortei de munca nu poate face nimic deoarece Intreprinzatorilor privati nu li se poate dicta pe cine sa angajeze.Totusi,dat fiind ca la mijloc este OCHIUL OMENESC credem ca un minimum de legislatie s-ar putea introduce aici.Paradoxal ,absolventii de scoala postliceala calificati ca tehnicieni optometristi vor soma in timp ce aceia care lucreaza deja in firmele de prescriptie ochelari nu sunt calificati.O alta parte din vina o au si medicii oftalmologi care ,in loc sa coopereze cu tehnicienii optometristi prefera sa le ia acestora clientela .Adica medicul se ,,incarca” si cu pacientul care nu are neaparat o boala de ochi ci numai un viciu de refractie.Cum sa scape medicii oportunitatea unor castiguri substantiale?Si asta ,in ciuda faptului ca,listele lor de programare sunt arhipline blocand astfel accesul rapid la medicul oftalmolog al pacientilor care ar putea avea nevoie urgenta de consultatie medicala.Daca nu se intervine cu o reglementare in domeniu,gen: cine face apel la oftalmolog sa faca dovada evaluarii viciilor de refractie …puteti sa renuntati la formarea de optometristi

Comentariile sunt închise.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.