Home Economie VESTE PROASTA pentru ECONOMIA ROMANEASCA, pe care premierul PONTA vrea sa o...

VESTE PROASTA pentru ECONOMIA ROMANEASCA, pe care premierul PONTA vrea sa o “cosmetizeze”

Nu mergem spre bine, in ce priveste economia. Reiese clar acest lucru din datele comunicate, joi dimineata, de Institutului National de Statistica: PIB SCADE cu 1la suta in trimestrul al doilea fata de trimestrul I 2014, cresterea anuala s-a diminuat semnificativ.

In fata acestei stiri care arata o cadere economica abrupta, premierul Victor Ponta nu pare deloc ingrijorat. Acesta a gasit o explicatie plastica la aceasta situatie care, pe buna dreptate, ii ingrijoreaza pe romani.

“Mergeam cu 130 km/h, acum cu 100 km/h“, a fost comentariul premierului Victor Ponta la datele comunicate de Institutul National de Statistica.

Faţă de acelasi trimestru din anul 2013, PIB a inregistrat o crestere cu 1,2% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier.

In semestrul I 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2013, cu 2,4%, pe seria bruta si cu 2,6% pe seria ajustataa sezonier.

Specialistii in domeniul economic nu isi ascund ingrijorarea ca scaderea PIB va continua. Aceasta cadere libera a PIB este interpretata ca un esec al politicii guvernamentale.

Exit mobile version