VESTI BUNE pentru crescatorii de animale!

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul judetean Botosani, informeaza crescatorii de animale din judet ca termenul limita pentru depunerea cererilor unice de plata pentru sectorul zootehnic este 20 iunie 2014.

Prelungirea termenului stabilit initial a fost decisa de Guvern pentru a veni in sprijinul fermierilor astfel incat un numar cat mai mare de crescatori de animale sa depune cereri pentru ajutoarele financiare.

Acesta este primul an in care trebuie depusa o cerere unica pentru subventiile la bovine, ovine si caprine, inclusiv pentru crescatorii din zonele defavorizate. Subventiile pentru crescatorii de animale sunt acordate pentru mai multe scheme, respectiv lapte, carne, ovine/caprine precum si pentru producatorii de lapte, carne de vita si ovine/caprine din zonele defavorizate.

Fiind primul an in care este aplicata o asemenea schema complexa, conducerea APIA Botosani a popularizat in fiecare comuna conditiile care trebuie respectate de crescatorii de animale.

La primarii au fost comunicate, spre informarea fermierilor, documentele obligatorii care trebuie aduse de fermieri atunci cand vin la APIA si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca daca vor sa primeasca aceste subventii.

Documente generale comune obligatorii care trebuie aduse la APIA sunt:

– copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaport/certificatul de inregistrare la oficiul registrului comertului/certificatul de inregistrare fiscala, dupa caz, precum si copie de pe datele de identificare ale reprezentantului, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/pasaport;

– copie de pe dovada de inregistrare a solicitantului in Registrul unic de identificare al APIA, numai pentru exploatatii noi;

– adeverinta emisa, prin proceduri SNIIA, de catre medicul veterinar cu competente in acest sens, care atesta ca animalele pentru care se solicita ajutor au fost identificate in exploatatia proprie/alta exploatatie, ca sunt inregistrate in RNE si sunt cuprinse in Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi (adeverinta trebuie emisa cu cel putin 24 ore inainte de depunere);

– copie de pe prima si ultima pagina ale registrului individual al exploatatiei;

– document coordonate bancare;

– copii dupa pasapoarte animale in cazul exploatatiilor noi;

– adeverinta de la asociatiile de crescatori de animale prin care se recunoaste calitatea de crescator de animale a solicitantului.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.