Home Economie VICTOR PONTA: Cota unica si TVA de 22%!

VICTOR PONTA: Cota unica si TVA de 22%!

In ultima sedinta USL, premierul Victor Ponta a prezentat liberalilor o „idee desteapta” pentru a aduce bani la buget anul viitor.

Discutiile din cadrul USL au avut loc in contextul in care incasarile la buget nu sunt cele prognozate. Asa ca premierul Victor Ponta le-a spus liberalilor ca este necesara gasirea unei „idei destepte”, care sa creasca veniturile la buget, in acest sens prezentandu-le varianta la care s-a gandit.

Si anume, le-a propus unificarea cotei unice si a TVA la 22%, masura urmand a fi aplicata incepand din 2014, au declarat pentru ziarul gandul surse din USL.

Totusi, in cadrul sedintei nu s-a luat nicio decizie, insa propunerea premierului urmeaza sa fie discutata pe larg intr-o sedinta ulterioara.

Propunerea a fost respinsa de liberali, „mai ales ca in ultima perioada am promis ca nu vom creste taxele”, au spus surse din cadrul USL pentru ziarul gandul.

Mai mult, 2014 este un an electoral, iar cresterea cotei unice ar fi o grea lovitura pentru PNL in perspectiva alegerilor europarlamentare si prezidentiale.

De asemenea, o asemenea schimbare a politicii fiscale ar trebui negociata cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

PNL s-a opus in acest an impozitarii salariilor care depasesc o mie de euro, desi masura a fost insistent sustinuta de premierul Victor Ponta.

Invitat la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata de Pro TV,  presedintele Traian Basescu a invocat o scadere a incasarilor la buget in acest an.

In primele opt luni ale lui 2013, „avem un minus de 5,3 miliarde de lei” la capitolul venituri bugetare, iar estimarea pentru septembrie este „un minus de 1,3-1,5 miliarde”, a spus atunci Traian Basesc.

Datele presedintelui nu au fost contestate la nivel guvernamental, surse din cadrul Ministerului Finantelor confirmand pentru gandul ca incasarile la buget sunt sub cele prognozate.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version