Home Editorial Școlile nu se închid dar elevii intră într-o vacanță prelungită

Școlile nu se închid dar elevii intră într-o vacanță prelungită

Ministrul Educației a spus că școlile trebuie să se închidă ultimele, drept pentru care a semnat și transmis Ministerului Sănătății ordinul comun prin care se va înlocui sintagma „depășirea pragului de 6 la mie” cu sintagma „intrare în carantină”.

Cum valul 3 al pandemiei se face tot mai simțit, iar școlile riscă să se închidă, pentru a-și menține punctul de vedere legat de închiderea unităților de învățământ ministrul Sorin Cîmpeanu a găsit găselnița: nu închide școlile dar trimite elevii într-o vacanță de primăvară… prelungită.

Și uite-așa a reușit ministrul Educației să împace și capra și varza. Adică îl mulțumește și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (este pentru închiderea şcolilor), dar și pe premierul Cîțu (este pentru menţinerea şcolilor deschise). În condițiile în care declarațiile contradictorii din ultimele zile puteau duce și la o rupere a Coaliției de Guvernare PNL-USRPLUS.

Așadar vacanța de primăvară va fi în intervalul 2 aprilie – 4 mai și cuprinde sărbătorile pascale. Exact luna aprilie, cea mai critică din punct de vedere epidemiologic.

„Sunt convins că se va găsi înțelegere pentru ca pierderile din învățământ să fie cât mai mici”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Simulările se desfășoară conform programului, în schimb au apărut alte modificări la structura anului școlar. Examenul de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezență fizică 28 iunie-1 iulie (probe scrise), Evaluarea Națională se decalează pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie.

În concluzie, elevii nu vor mai face nici școală cu prezență fizică, nici școală online, dar vor fi în vacanță. „Binemeritată” după câteva săptămâni de învățământ… haotic.

Adrian Dimitriu

Exit mobile version