Ai o afacere și vrei să o îmbunătățești? Iată TOP 3 moduri prin care îți poți motiva angajații!

Atunci când îți dorești să îți extinzi afacerea, poți folosi tot felul de modalități, cum ar fi să-ți îmbunătățești strategia de marketing sau să adaugi noi produse în portofoliul tău.

Însă, indiferent ce modalitate ai alege, ai nevoie de angajații tăi, care trebuie să fie în permanență motivați și satisfăcuți de jobul lor ca să îți ofere ceea ce ai nevoie. Sunt multe motive pentru care angajații tăi nu ar putea fi suficient de motivați. Poate că se simt neapreciați, plictisiți de responsabilitățile lor sau nemulțumiți cu beneficiile și flexibilitatea pe care o primesc în raport cu nivelul de muncă depus. De aceea, înainte să aplici orice strategie de extindere sau îmbunătățire a afacerii tale, trebuie să te gândești în primul rând la angajații tăi. 

Iată TOP 3 modalități prin care îți poți stimula angajații!

  1. Folosește bonusuri pentru performanță

Angajații ar trebui să beneficieze de stimulente financiare pentru toate lucrurile bune pe care le fac. Dacă îți dorești într-adevăr o muncă bine făcută și poate chiar un volum mai mare, atunci cu siguranță trebuie să oferi bonusuri pentru performanță. Totuși, trebuie să fii corect în acest sens. Nu cere un volum colosal de muncă pentru a obține bonusul, atunci nu mai are niciun sens. Mai degrabă alege o cantitate de bonus potrivită și ușor de atins. Dacă pentru a obține bonusul este necesar statul peste program și evitarea pauzelor, atunci cu siguranță nu îți mai îndeplinești scopul.

  1. Organizează activități recreative

O treabă bine făcută cere și o pauză binemeritată. Dacă incluzi în beneficiile angajaților și activități recreative, cu siguranță munca va deveni mult mai distractivă. Poți crea o cameră de recreere în care să incluzi cărți, mese de ping-pong sau console de jocuri și să organizezi diferite activități distractive în afara orelor de muncă. De exemplu, poți merge cu angajații tăi la un escape room sau, dacă într-adevăr îți dorești o echipă bine închegată, poți organiza mini-excursii de weekend, unde te poți folosi de un serviciu de închirieri autocare, dacă alegi o destinație mai îndepărtată.   

  1. Încurajează un echilibru între muncă și viață personală

De foarte multe ori se întâmplă ca angajații să aibă atât de mult de muncă încât să nu poată să se detașeze de problemele de la job nici după ce au ajuns acasă. Este adevărat că angajatorilor nu prea le pasă de acest lucru și chiar se bucură de pe urma efortului depus de angajatul epuizat, ba chiar îl răsplătește pentru asta și îl folosește ca exemplu pentru ceilalți. Poate că ai făcut chiar tu acest lucru, însă trebuie să știi că prin astfel de practici îți construiești un mediu de lucru toxic și vei avea de suferit atât tu, cât și angajații tăi pe termen lung. Prin urmare, ar trebui să încurajezi pauzele și să încerci să organizezi sarcinile în așa fel încât să nu fie necesar lucrul peste program sau lucrul în plus de acasă.

Prin urmare, ca să ai un business de succes trebuie să ai grijă de angajații tăi și să asiguri un mediu sănătos de muncă pentru ei!

Sursa foto: Pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.