Angajații unei primării din județul Botoșani au renunțat la minivacanță

Cu toate că a fost anunțat cu mult tam-tam „cadoul” din partea Guvernului Dăncilă, mulți bugetari au refuzat cele două zile libere imediat după ziua Adormirii Maicii Domnului.

În ultima ședință de guvern, s-a decis ca bugetarii să aibă parte de o nouă minivacanță, așa ca un cadou din partea PSD. Astfel, pe lângă 15 august, Adormirea Maicii Domnului, zi liberă legală, care în acest an a căzut miercuri, s-a hotărât ca bugetarii să fie liberi și în zilele de joi și vineri. Cele două zile libere urmeazăsă fie recuperate în două sâmbete din luna septembrie sau prin prelungirea zilei de muncă. În hotărârea de guvern era precizat că fiecare UAT hotărăște dacă iau liber sau nu în cele două zile.

Fiind la libera alegere, în cadrul Primăriei Dîngeni din județul Botoșani s-a convocat o ședință în cadrul căreia angajații din această instituție au votat că preferă să lucreze în cele două zile de joi și vineri.

„Eu m-am interesat la Prefectură și mi s-a spus clar că fiecare UAT decide dacă lucrează în acele două zile sau nu. Şi de aceea am decis să convoc o mică ședință în care am propus ca fiecare angajat din primărie să voteze ce vrea să facă în această perioadă: să lucreze sau să aibă liber, dar cu recuperare în două sâmbete din luna septembrie. În urma votului, aproape 100% dintre ei au decis să vină la muncă. Așa că eu respect dorința lor”, a explicat primarul comunei Dîngeni, Cătălin Rotundu.

Chair dacă cele mai multe instituții de stat nu lucrează în aceste zile, edilul de la Dîngeni a spus că sunt câteva lucrări în comună de făcut și care au rămas restante încă de săptămâna trecută. E

Legat de acordarea acestei minivacanțe de Sfânta Maria angajaților din sistemul bugetar, mai mulți primari au criticat decizia Guvernului. Printre cei care s-au exprimat în mod public a fost și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur care a spus că acordarea a încă două zile libere în această săptămână, pe lângă ziua de 15 august, este inoportună, în condițiile în care în această perioadă românii aflați la muncă în străinătate revin acasă și vor să își rezolve problemele administrative.

„Când îți este lumea mai dragă și vrem să muncim, mai avem nu știu câtă vacanță iar. La toată lumea apare o demobilizare. Mai trec două zile până își revin. Noi suntem într-o perioadă foarte delicată. Nu putem să îi tratăm cu spatele pe cei care cu greu vin acasă într-un an de zile două săptămâni în vacanță”, a spus Cătălin Flutur.

Singurele servicii care vor lucra în această perioadă vor fi Serviciul stării civile și Direcția de impozite și taxe locale, pentru a putea asigura servicii publice cetățenilor întorși din străinătate.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.