Cum se face corect clorinarea piscinei

Clorul este cel mai popular dezinfectant pentru piscină. Responsabilitățile sale includ igienizarea, dezinfectarea și oxidarea. Iată cum să adăugați diferite tipuri de clor la piscina dvs. Să începem.

În primul rând, un prim sfat: NICIODATĂ nu amestecați mai multe tipuri de clor. Chiar și depozitarea lor împreună poate fi periculoasă. Clorul este un oxidant volatil și, atunci când este amestecat cu alte tipuri de clor, poate fi mortal. Folosiți întotdeauna mănuși și ochelari de protecție și aveți grijă. De fapt, de regulă, nu amestecați NICIODATĂ clorul direct cu altceva.

Utilitatea clorului

Avem nevoie de clor în apa noastră pentru a trata atât contaminanții vii, cât și cei non-vii. Desigur, există mult mai mulți contaminanți non-vii (cum ar fi deșeurile organice) decât există contaminanți vii (cum ar fi algele sau bacteriile). Acestea fiind spuse, cea mai importantă utilitate a clorului este uciderea germenilor și a microorganismelor dăunătoare. Oxidanţii precum deșeurile, metalele, compușii azotului, etc, reduc clorul, ceea ce face și mai importantă adăugarea clorului în mod regulat la o piscină.

Acesta este motivul pentru care recomandăm suplimentarea clorului cu enzime și cu un sistem secundar de oxidare sau igienizare (cum ar fi UV sau ozon).

Cum se adaugă clor uscat

Clor granular

Procedura de adăugare a clorului granular este aproape aceeași cu adăugarea clorurii de calciu sau a bicarbonului de sodiu într-un bazin. Măsurați substanța chimică uscată, pre-dizolvați-o într-o găleată și turnați în jurul bazinului (niciodată direct în skimmer).

Există câteva tipuri de clor uscat, granular. Acestea sunt utilizate în principal ca tratament șoc, din cauza vitezei cu care se dizolvă în apă. Există hipoclorit de calciu, diclor și triclor.

NU amestecați NICIODATĂ mai multe tipuri de clor!

Tableta de Clor

Hypoclor și Trichlor sunt, de asemenea, disponibile sub formă de tablete presate. Acestea necesită de obicei un sistem specializat de alimentare care reglează viteza cu care se dizolvă și introduce clorul dizolvat în circulație. NU puneți NICIODATĂ tipul greșit de clor într-un alimentator. Este extrem de periculos și poate provoca chiar și o explozie. Literalmente.

Tabletele de triclor sunt foarte acide (pH ~ 2,8) și nu trebuie așezate niciodată în skimmer. De altfel, nu trebuie adăugat clor direct într-un skimmer. În plus, recomandăm cu tărie să nu utilizaţi flotoare cu clor; în special cele potrivite pentru copii, care arată ca niște jucării. Clorul este o substanță chimică puternică care poate provoca daune copiilor dacă se ţin de un flotor. Dacă aveți un plutitor în piscina dvs., îndepărtați-l când este cineva în apă.

Cum se adaugă clor lichid

Clorul lichid (hipoclorit de sodiu) este o procedură mult mai ușoară și care se explică de la sine. Măsurați și turnați în jurul perimetrului piscinei sau deasupra unui orificiu de retur care pompează apă înapoi în piscină. Purtați echipament de protecție și fiți precauți … înălbitorul poate strica hainele și ziua.

Concluzie

Indiferent dacă sunteți pentru prima dată proprietar de piscină sau un profesionist cu experiență, acestea sunt cele mai bune practici pentru adăugarea în siguranță a clorului la o piscină.

Dacă sunteţi încă în căutarea celei mai potrivite piscine, pe piscinepremium.ro veţi găsi nu doar diferite modele de piscine, ci şi cele mai bune servicii de consultanţă, proiectare şi întreţinere.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.