LOVITURĂ pentru PSD Botoșani!

Luptele interne din cadrul Organizației Județene a PSD Botoșani încep să-și arate efectele. Tot mai mulți primari din partid sunt nemulțumiți că nu sunt sprijiniți de parlamentarii social-democrați în proiectele de dezvoltare locală, dar nu au curajul să se exprime în mod public.

În ciuda faptului că pe dinafară la PSD Botoșani se putea vedea că este o echipă bine închegată, totuși în interior lucrurile nu sunt chiar foarte roz. Cele mai multe nemulțumiri vin din partea primarilor PSD care vor să demareze câteva proiecte de dezvoltare locală, dar nu primesc finanțare de la Guvern, care este susținut de social-democrați. Și nici nu au sprijin real din partea parlamentarilor PSD pentru „a pune o vorbă bună” la guvernați.

Unul dintre cei care a avut curajul să iasă public și să-și spună nemulțumirea este primaul comunei Hudești, Viorel Atomei. Începând cu 16 septembrie 2017, edilul a demisionat din toate funcțiile din cadrul PSD Botoșani, rămânând un simplu membru. Cauza acestei demisii vine în urma respingerii unor proiecte importante pentru comunitate.

Viorel Atomei este primar al comunei Hudești din 1990 iar de atunci şi până în prezent a obţinut procente de 70-80% pentru PSD, indiferent că au fost alegeri parlamentare sau europarlamentare.

„Demisia mea este din funcțiile politice din cadrul PSD Botoșani. Eu am început să fac politică imediat după Revoluția din ’89. Sunt de stânga și rămân de stânga. Nemulțumirea mea vine din faptul că am avut o mare încredere în Programul PNDL, mai ales că a luat ființă la Botoșani. Într-adevăr, la început am fost sceptic, dar cu timpul mi-am schimbat părerea, pentru că de multe proiecte din acest program a beneficiat și comuna Hudești. Totul a fost bine până în acest an. Acum, în 2017, prin Programul PNDL 2, nu a fost transparență, nu au fost clare criteriile de selectare a dosarelor cu proiectele de dezvoltare locală. Pentru că sunt multe comune din județul Botoșani cu grad mare de sărăcie, cum ar fi și Hudești. Însă acest lucru nu a contat la selectarea dosarelor. Această situație m-a determinat să demisionez din funcțiile politice deținute în cadrul PSD Botoșani”, a spus primarul Viorel Atomei.

Edilul acuză lipsa sprijinului din partea parlamentarilor PSD pentru construcția unei școli noi în satul Baranca, grav afectată de inundațiile din anii 2008-2010. Aici învață, în prezent, 318 copii în trei schimburi.

„Sunt cinci săli de clasă unde învață 318 copii în trei schimburi. Din această cauză era necesară construirea unei noi școli cu mai multe săli de clasă. Am solicitat fonduri de la Guvernul României pentru că existau capitole pentru construirea de noi școli. Am făcut solicitări chiar Guvernului Japoniei și a Norvegiei, pentru că și ei au avut fonduri pentru astfel de construcții. Ultima șansă pentru o nouă școală a fost Programul PNDL 2, pentru că ne încadram în ceea ce privește criteriile de eligibilitate. Dar, din păcate, nu am fost admiși. Am văzut zilele trecute un reportaj cu o școală din Horodiștea, județul Suceava, unde școala de acolo a fost modernizată la standarde europene, însă nu se țin ore de curs, ci se organizează praznice pentru că nu sunt copii. Iar, aici, la Hudești, unde am 318 copii nu au vrut să-mi acorde fonduri pentru a construi o școală nouă”, a mai spus primarul Viorel Atomei.

Edilul a mai explicat că cetățenii din comuna administrată de el au votat pentru social-democrați, iar anul trecut a avut printre cele mai bune rezultate pe județ în ceea ce privește numărul voturilor date Partidului Social Democrat.

„Anul trecut când cetățenii acestei comune au fost chemați la vot, marea majoritate au votat o echipă a social-democraților care să le reprezinte interesele lor în Parlamentul și Guvernul României. Însă, acum, în cadrul organizației nu mai există o echipă, ci s-au format două tabere. Și acesta este un motiv pentru mine să mă retrag din funcțiile politice din cadrul PSD Botoșani”, a mai adăugat primarul Viorele Atomei.

Alături de edil și consilierii locali PSD s-au retras din funcțiile de conducere ale partidului. Ei rămân simpli membri social-democrați. Dacă va candida la alegerile locale din 2020, Viorel Atomei a anunțat că va candida pentru această funcție ca independent.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.