2012 – Anul Dragonului in China. Vezi cum va fi!

anul dragonului

Chinezii au intr-un an nou, pe 23 ianuarie, sub semnul Dragonului de apa.

Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute si de provocari, dar pe care elementul Apa le va mai domoli. Este opinia unei scoli de gandire. O alta scoala vine insa cu predictii mai pesimiste: anul dragonului va fi un an al dezastrelor, nu al refacerii economice.
Un astrolog din Hong Kong, Raymond Lo, expert feng shui, sustine ca anul dragonului va continua tendinta inceputa in a doua parte a anului iepurelui, aflat la final. Ceea ce nu este o veste buna pentru cei care spera la imbunatatirea situatiei economice. Vestea buna, potrivit astrologului, este ca lucrurile vor incepe sa se imbunatateasca in 2013, cand elementul foc va capata mai multa influenta si va aduce noroc pe plan financiar. Deocamdata elementele dominante sunt apa si pamantul.
Pamantul este considerat distrugator al apei, deci nu va fi armoniei in 2012. In aceste conditii, probabilitatea unor noi conflicte sau dezastre naturale creste, spune Lo. Lipseste elementul „foc”, care in astrologia chineza aduce optismism, ajuta bursele si este elementul dominant in industria bancara.
„Putem sa ne asteptam la o refacere reala abia din 2013 si 2014, cand vom avea doi ani consecutivi de foc puternic”, adauga Lo.
Nu toti expertii impartasesc insa opinia lui Lo. Potrivit societatii de brokeraj si investitii CLSA, care isi prezinta propriile predictii in Feng Shui Index, pietele vor merge mai slab in prima jumatate a anului, dar isi vor reveni in septembrie. De asemenea, CLSA preconizeaza un an „fabulos” pentru regina Marii Britanii si unul mai putin bun pentru cancelarul german Angela Merkel.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.