Home Internațional Acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, RATIFICAT! (VIDEO)

Acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, RATIFICAT! (VIDEO)

La finalul votului, europarlamentarii au cântat melodia Auld Lang Syne, pe versurile poetului scoțian Robert Burns. La final, au aplaudat.

Parlamentul European a ratificat Acordul de ieșire a Marii Britanii din UE. Europarlamentarii au cântat Auld Lang Syne și au aplaudat.

S-au înregistrat 621 de voturi „pentru” și 49 „împotrivă” Au fost și 13 abțineri.

La finalul votului, europarlamentarii au cântat melodia Auld Lang Syne, pe versurile poetului scoțian Robert Burns. La final, au aplaudat.

După vot, președintele PE David Sassoli a declarat că europarlamentarii sunt profund întristați să vadă că Marea Britanie părăsește UE. Adresându-se europarlamentarilor britanici, el a spus: „Apreciem sincer toată munca voastră din ultimii ani. Părăsiți UE, dar veți fi în continuare parte a Europei”.

Votul din Parlamentul European are loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru afaceri constituționale din PE.

Reprezentantul regatului Unit la UE Tim Barrow a depus, la Consiliul European, documentul oficial care arată că Londra și-a îndeplinit toate obligațiile legale în vederea ieșirii sale din UE.

Ultima etapă este adoptarea prin procedură scrisă a tratatului de către Consiliul European (statele membre).

După 47 de ani de relație adesea dificilă, Brexitul se va consuma vineri la ora 23.00 GMT (sâmbătă, 1.00, ora României).

Exit mobile version