Home Internațional ASTEROID IMENS descoperit de astronomii americani, IN DRUM spre PAMANT

ASTEROID IMENS descoperit de astronomii americani, IN DRUM spre PAMANT

Este vorba de un asteroid care are sa incalce toate legile fizicii si probabilitatea ca acesta sa loveasca Pamantul nu este deloc de neglijat. Un astfel de impact ar pune capat vietii pe  Terra

Cercetatorii americani au calculat si data la care ar urma sa aia impactul daca pana artunci nu se gaseste o solutie pentru a-l devia. Omenirea are insa timp suficient pentru asta. Impactul ar urma a aiba loc pe 16 martie 2880.

Cercetatorii au descoperit ca asteroidul se roteste atat de rapid in jurul axei proprii, incat ar trebui sa se dezintegreze. Totusi, asteroidul 1950 DA ramane intact si isi continua calatoria prin spatiu. Oamenii de stiinta cred ca obiectul nu se dezintegreaza datorita unor forte de coeziune cunoscute sub numele de „fortele Van der Waals”, scrie dailymail.co.uk

Descoperirea a fost facuta de cercetatorii de la Universitatea Tennessee, din Knoxville, Statele Unite al Americii.

Asteroidul are aproximativ un kilometru in diametru si face o rotatie completa în jurul axei sale la fiecare doua ore si sase minute.

Concluziile studiului au fost publicate in revista Nature, iar noile date au posibile implicatii in gasirea de metode de protejare a planetei de un impact cu un astfel de asteroid.

Asteroidul 1950 AD calatoreste cu o viteza de 15 kilometri pe secunda, raportat la Pamant, si traiectoria sa se intersecteaza cu Pamantul, ceea ce ar putea face să se prabuseasca in Oceanul Atlantic, cu o viteza de peste 61.000 de kilometri pe ora.

Specialistii estimeaza ca un eventual impact al acestui asteroid cu Terra ar avea loc cu o forta echivalenta cu explozia a 44.800 de megatone de trinitrotoluen (trotil sau TNT, n.r.). Comparativ, bomba atomica de la Hiroshima a explodat cu o forta echivalenta cu 16 kilotone de TNT.

Probabilitatea ca 1950 DA sa loveasca Terra este de 0,3 la suta, dar riscul este, totusi, cu 50 la suta mai mare decat cel al unui impact cu alti asteroizi cunoscuti pana acum.

Exit mobile version