DE CE NU PRIMESC REFUGIATI STATELE ARABE BOGATE?! Vezi ce scrie presa internationala

In timp ce curg criticile la adresa statelor europene, referitoare la gestionarea crizei imigrantilor, statele bogate din Golf nu fac mare lucru pentru cei de aceeasi religie cu ei, pentru fratii lor. De ce?

Statele bogate din Golf nu primesc refugiati. Qatarul, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita si Kuweitul, tari care pe langa faptul ca sunt foarte bogate, sunt mult mai aproape de zona de conflict din Siria si Irak, iar traditiile si religia ii fac „frati” pe locuitorii lor cu refugiatii. 
 
Asadar, de ce nu se ajuta fratii intre ei, mai ales ca la asta ii indeamna credinta in Allah ? Ce ii impiedica pe bogatii lumii arabe sa-si ajute fratii ?
 

Potrivit publicatiei Washington Post, care citeaza oficiali ai organizatiilor Human Rights Watch si Amnesty International, statele arabe bogate din Golful Persic nu au facut nimic pentru a-i ajuta pe refugiatii din Siria si celelalte tari din vecinatate afectate de razboi.

 
„Fac foarte putin in ceea ce priveste imigrantii. De fapt nu au niciun fel de politica in ceea ce-i priveste pe refugiati, nu primesc refugiati. Daca incerci sa te strecori si te prind, te expulzeaza”, sustine Joshua Landis, directorul Centrului pentru Orientrul Mijlociu.
 
Amensty International atrage atentia ca poate este momentul ca aceste state sa isi schimbe politica in ce priveste migratia. 
Ce explicatie este expusa in Washington Post  privind politica statelor bogate din Golf privind migratia?
 
„In primul rand, sunt deja supraaglomerate cu straini. 50% dintre cei care locuiesc in acesta state din Golf sunt straini. In state precum Emiratele Arabe Unite, 88% dintre locuitori sunt straini, 85% in Kuweit, 70% in Bahrain, 32 in Arabia Saudita. Sunt sufocati de straini, forta de munca straina, cu contracte de munca pe perioada determinata, dar se tem ca strainii ar putea sa preia controlul. Deci, exista o structura legala foarte stricta in ceea ce priveste forta de munca straina, dar nu ii lasa pe refugiati sa vina in tara”, explica Joshua Landis, directorul Centrului pentru Orientrul Mijlociu.
 
Potrivit presei occidentale, tarile arabe bogate s-au limitat in a dona fonduri pentru refugiatii sirieni. Dar, nu pe masura bogatiei lor. Potrivit organizatiei Chatham House, principala tara araba donatoare pentru refugietii sirieni este Kuwaitul, insa aceasta tara ar fi pe locul al patrulea, la nivel international, ca fonduri donate, dupa Statele Unite, Marea Britanie si Germania. 
 
Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite ar fi si ele printre primele zece tari donatoare de fonduri pentru imigranti.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.